Ana Sayfa / Kime Ait / Taksilerde kameraya onay

Taksilerde kameraya onay

Ticari taksilerde güvenlik kamerasına onay çıktı. Güvenlik amacıyla 2017 yılında taksilerde kesintisiz kamera kaydı yapılması talebi karşısında yerel mahkemelerden farklı kararlar çıkmıştı. Son kararı veren veren Danıştay, taksilerde 7/24 kamera kaydı yapılmasını uygun oldu.

Takside kameraya onay. Güvenlik amacıyla 2017 yılında taksilerde kesintisiz kamera kaydı yapılması talebi karşısında yerel mahkemelerden farklı kararlar çıkmıştı. Son kararı veren veren Danıştay, taksilerde 7/24 kamera kaydı yapılmasını uygun oldu.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü valiliklere gönderdiği 27 Şubat 2017 tarihli yazıda, başta terör olayları olmak üzere adli olayların araştırılması, delil ve faillere hızla ulaşılması ve suçların aydınlatılması amacıyla, şehir içi yolcu taşıyan taksi, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü valiliklere gönderdiği 27 Şubat 2017 tarihli yazıda, başta terör olayları olmak üzere adli olayların araştırılması, delil ve faillere hızla ulaşılması ve suçların aydınlatılması amacıyla, şehir içi yolcu taşıyan

Şoförler ve Otomobilciler esnaf odaları ise kararların taksi sınıfı araçlara ilişkin kısmının iptali istemiyle çeşitli illerde dava açtı.

istanbul-sari-taksi.jpg

MAHKEMELERDEN FARKLI KARARLAR ÇIKTI

Bu davalarda, idari yargı yerlerince farklı kararlar verilmesi nedeniyle benzer olaylar arasında aykırılık oluştu.

Muğla 2. İdare Mahkemesi, UKOME kararının, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğine karar vererek, “temel anayasal bir hakkı ihlal edecek” nitelikteki dava konusu işlemi iptal etti.

İtiraz üzerine İzmir Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi de Muğla 2. İdare Mahkemesi kararının usul ve hukuka uygun olduğu, kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığı gerekçesiyle istinaf başvurusunun reddine kesin olarak karar verdi.

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİN İHLALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Aynı konuda Ankara’da 2018 yılında açılan davada ise Ankara 11. İdare Mahkemesi kararın, trafik güvenliği ile can güvenliği sağladığını ve adli ya da terör olayının araştırılması, hızlıca çözüme kavuşturulması amacıyla uygulanacağının açık olduğuna hükmetti.

Özel hayatın gizliliğini ihlalin söz konusu olmadığını belirten mahkeme, dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verdi. İtiraz üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi 9. İdari Dava Dairesi de istinaf başvurusunu kesin olarak reddetti.

İlginizi Çekebilir

iPhone 16 nasıl olacak?

iPhone 16 görüntüleri sızdı. iPhone 16 tasarımı ve tahmini Türkiye satış fiyatı belirlendi. Apple, iPhone …

Sınırsız Hosting