Ana Sayfa / Kadınca / Tarkan zeytinime dokunma dedi

Tarkan zeytinime dokunma dedi

Zeytinliklerin maden için kesilmesi iznine Tarkan da karşı çıktı. Zeytinime dokunma çağrı ve kampanyasına şarkıcılar da destek verdi. Tarkan: Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir. Doğamızı savunmak, korumak da bu yüzden görevimizdir. #ZeytinimeDokunma

MegaStar Tarkan zeytinliklerin madenlere açılmasına tepki gösterdi. Zeytin ağaçlarının kesilmesi ünlülerin tepkisini çekiyor. Megastar Tarkan, zeytinlik alanların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Maden Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle madencilik faaliyetlerine açılmasına tepki gösterdi.

Resmi Gazete’de yayınlanan ve ‘kamu yararı’ adı altında zeytin alanlarının yok olmasının önünü açacak olan Maden Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, siyasileri, doğa ve çevre örgütlerini, aydınları, ünlü isimleri ayaklandırdı. Buna göre, elektrik üretiminde kullanılan maden sahası zeytinlik alan içinde kalırsa, sahada madencilik faaliyeti yürütülebilecek.

Bakanlığın kararına bir tepki de Megastar Tarkan’dan geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Tarkan, “Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası. Enerjiydi, madendi, barajdı, şuydu, buydu…Doğamız geri dönüşü olmaksızın yok ediliyor. Yıllardır gözlerini diktikleri zeytinliklerimizi feda etmek var şimdi sırada.” ifadelerini kullandı.

Tarkan paylaşımına, “Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir. Doğamızı savunmak, korumak da bu yüzden görevimizdir. #ZeytinimeDokunma” sözlerini de ekledi.

 

İlginizi Çekebilir

Nemo Eurovision 2024’ü kazandı

Eurovision 2024 şarkı yarışmasını İsviçre kazandı. İsviçreli Nemo Eurovision7u kazandı. İsveç’in Malmö kentinde, bu yıl …

Sınırsız Hosting