Ana Sayfa / Manşet / Taşeron kadro son durum
SAĞLIK KREDİSİ AMELİYAT KREDİSİ

Taşeron kadro son durum

Taşeron işçi kadrosunda son durum yıl sonuna kalacak gibi görünüyor. Son taşeron işçi kamuda kadro alımları için çalışmalar tamamlanmadı. Kamuya taşeron işçi kadrolu alımları için süre uzuyor. Taşeron işçiler için hükümetin yaptığı son açıklama umutları biraz daha kırdı. 

Yeni taşeron işçi kadroya alınma haberleri gelmeye devam ediyor. Taşeron işçiler yasal statü kazanmak ve kamuda istihdam edilmek için bekleyişlerini sürdürüyor. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Adalet Bakanlığımızla birlikte İş Mahkemeleri Kanunu’nda yeni bir çalışmayı tamamladık. Yakında Bakanlar Kurulu’na taşıyacağız. Bu kanunla işverenin dinamikleri yükselecek, çalışanın da çalışma kalitesi artacak. Bunun için de sorunu 1 ayda çözebilecek arabuluculuk kurumu getiriyoruz” dedi.

MAKEME YOLU AÇIK

Arabulucuk kurumunun yüzde 60-70 problemleri çözeceğini belirten Müezzinoğlu, “Anlaşma olmazsa mahkeme yolu açık. 10 yıl önce ayrıldığım bir işyerinde avukat bir arkadaş dedi ki ‘Hakkını ararsan, bana vekaletini ver, yarısı senin yarısı benim.’ Böyle bir hukuk yok. Geriye dönük alacaklar için mahkemeye başvuru süresini 2 yıla indirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Mevcut uygulamada bu süre 10 yıl. Kıdemde referandum sonrası Mehmet Müezzinoğlu, herkesin görebildiği şeffaf ve sürdürülebilir bir kıdem tazminatı fonunu, 16 Nisan’da yapılması planlanan referandumdan sonra ele alacaklarını açıkladı.

TAŞERON İŞÇİLERE NE ZAMAN KADRO VERİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron, sözleşmeli veya başka bir statüde çalışan tüm kesimleri aynı çatı altında değerlendirmeyi planladıklarını belirterek, “Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek.” dedi.

“1,5 MİLYON KİŞİLİK İSTİHDAMA DESTEK VERECEĞİZ”

Bakan Müezzinoğlu, istihdam yaratan işverenlere devletin önemli destekler vereceğine işaret ederek, “Vergi yükünü karşılamak suretiyle işverene destek olacağız. Bunun adı ‘Süper İstihdam Teşviki’dir. Bu kapsamda 1,5 milyon kişilik istihdama destek vereceğiz.” diye konuştu.

“Büyükanne Projesi”ne ilişkin de bilgiler de veren Müezzinoğlu, vatandaşların projeye ilgisinin yüksek seviyede olduğunu vurguladı.

Projeye kısa sürede 46 binin üzerinde başvuru aldıklarını anlatan Müezzinoğlu, “Bunların da 11 bin 200’ünde kriterler uygun. Tabii protokoller imzalandı. Daha sonra bu kriterler daraltılacak mı, farklı bir düzenleme mi olacak, şubat sonunda karar vereceğiz. Mart başı itibarıyla bu projede startı vereceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati’nden atıldı

İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet’i tarikattan attı. Cübelli Ahmet cemaatsiz kaldı iİsmailağa onu aforoz etti. Cübbeli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting