Ana Sayfa / Yaşam / Tavla ne, anlamı, nasıl oynanır
TAVLA TAHTA DEMEK

Tavla ne, anlamı, nasıl oynanır

Tavla kelime olarak ne demek, ilk nerede oynandı ve tavla nasıl oynanır bilgileri. tavlanın kökeni nerededir ve ilk kez hangi ülkede ne zaman oynanmıştır. tavla hep yek mi atmaktır. tavla oynamayı kim sevmez ve nasıl oynandığını kim silmez. İşte tavla anlamı, kelime anlamı ve tavla nasıl oynanır sorusunun yanıtı.

Tavla dilimize İtalyancadan geçen bir kelime ve oyundur. Tavla tahta demek. Dilimize İtalyancadan geçen Tavla kelimesinin kökeni tahtadır. Tavla oyun tahtası 24 haneden oluşuyor. Oyunun başında oyuncu 15 pulunu tavla tahtasında nasıl yerleştireceğini aşağıdaki resimde görülüyor. Tavla oyunun amacı pulları tahtanın diğer tarafına getirmek. Bunu yaptıktan sonra rakip pullarını toplamadan önce tüm pulları toplamak gerekir. Tavla tahtasından tüm pullarını ilk olarak toplayan oyuncu, oyunu kazanmış oluyor.

TAVLA İKİ ZARLA OYNANIR
Tavla iki zarla oynanır. Oyuna kimin başlayacağını belirlemek için karşılıklı birer zar attılır. Büyük zar atan oyuncu oyuna başlama önceliğini kazanır. iki zarı tekrar alıp zarları atarak ilk hamlesini yapar, zar atışı sırasıyla yapılır. kendi pullarını ev sahasına yönelik zar sayısı kadar ilerletiyor. İki zarı da oynaması gerekiyor, ister tek pula ister farklı pullarla.

Çift atarsa 4* zar sayısını oynayacak.

İki veya daha fazla pul üst üstte getirirse buna kapı deniliyor ve rakip bunun üzerine gelemiyor.
Bir hanede tek pul bırakırsa, rakip o pulu vurabilir. Pul kırık sayılır ve oyuna tekrar girebilmesi için zar atarak rakibinin ev sahasında boş bir haneye girmesi gerekir. Tavla oynamak günah mı bunu da ileriki makalelerimizde ele alacağız. Ancak siz sitemize yorum yapmayı unutmayın.

İlginizi Çekebilir

Samsun’da halay kavgası, 4 yaralı

Halay çekme kavgasında kan aktı. Vezirköprü’de halay nedeniyle kavga eden grup birbirini yaraladı. Samsun’un Vezirköprü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting