Ana Sayfa / Kime Ait / Tavuk eti zamlandı (2018)

Tavuk eti zamlandı (2018)

Kırmızı ette şarbon, balıkta azlık beyaz eti zamlandırdı. Tavuk eti son yılların en yüksek fiyatlarına erişti. Kırmızı ette şarbon çıkması vatandaşın hem sağlığını hem sofrasını vurdu. Kırmızı etten çekinen halkın beyaz et talebi arttı. Tavuk göğsünün kilogram fiyatı 30 TL’ye çıktı. Organik sunumla satılan tavuk göğsünün bir kilogramı ise 90 TL oldu.

Tavuk göğsü 30 liraya çıktı, tavuk kanadının yanına ise yaklaşılamıyor. Türkiye’de et fiyatları zam üstüne zam yiyor. Vatandaşın en ucuz protein kaynağı tavuğun fiyatı gün geçtikçe artıyor. Daha önce kilogramı 20 TL’den satılan tavuk göğsü şimdi 30 liradan satılıyor. Organik tavuğun göğsü ise 90 liradan alıcı buluyor. Uzmanlar girdilerin yarıdan fazlasının döviz üzerinden olduğunu ve ambalaj fiyatlarının çok fazla yükseldiğini bu sebeple tavuk fiyatlarının arttığını kırmızı etteki şarbon hastalığının da bu artışı körüklediğini ifade ediyor.

“AMBALAJ FİYATLARI ARTTI”

Tavuk sektörünün dövizden direkt olarak etkilendiğini söyleyen Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı Sait Koca sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Yem hammadde fiyatları ve hububat dövizden kaynaklı çok fazla artış gösterdi. Bunun yanında ambalaj fiyatları da arttı. Mesela ben 3 ay önce az da olsa para kazanabiliyordum. İnanın tavuk fiyatlarında artış oldu ancak ben şu an para kazanamıyorum” dedi.

BÜTÜN TAVUK HALA UYGUN

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da kaçak trafo opğerasyonu

Şanlıurfa ilçelerinde kaçak trafo operasyonları. Kaçak elektrik kullanan çiftçiler yakalandı. 100 bin nüfuslu ilçeye yetecek …

Sınırsız Hosting