Başbuğ kelime anlamı ne ve Türk Dil Kurumu ne yazdı. Başbuğ devlete başkaldıran asi mi? Başbuğ’un eski Türklerde kullanımı ve kimlere başbuğ deniyor bilgisi. Türk Dil Kurumu’nun (TDK) sitesinde Başbuğ kelimesi”Devlete karşı ayaklananların başı” şeklinde tanımlandı. İYİ Partili Yasin Öztürk, “Türk Dil Kurumu’nun kurucusu olan Başbuğ Atatürk’ün de, Ülkücü Hareket’in lideri Alparslan Türkeş’in de kemiklerini sızlattınız. Haddinizi bilin” dedi.
TDK’Da başbuğ anlamı tartışma çıkardı. Başbuğ’un anlamı ve kelime anlamı tartışılıyor. “Eski Türklerde baş, başkan, komutan” anlamına gelen Başbuğ kelimesi TDK’nın internet sitesindeki büyük sözlükte şöyle tanımlandı: “Osmanlı Devleti’nde savaş zamanı başka birliklerden ayrılıp bir araya getirilerek oluşturulan birliğin veya milis güçlerinin komutanı” ve “Devlete karşı ayaklananların başı.”
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM’de konuyu gündeme getirdi. Öztürk, “Türkiye Cumhuriyeti’nde gelmiş geçmiş 2 tane Başbuğ vardır. Birincisi Cumhuriyetimizin kurucusu Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk, diğeri ise Türk dünyasının lideri Başbuğ Alparslan Türkeş. Hangisine bu tanımı yakıştırmaya kalktınız. Türk Dil Kurumu’nun kurucusu olan Başbuğ Atatürk’ün de, Ülkücü Hareket’in lideri Alparslan Türkeş’in de kemiklerini sızlattınız. Haddinizi bilin!” dedi.