Ana Sayfa / Ekonomi / Tesla Türk pazarına giriyor

Tesla Türk pazarına giriyor

Elon Musk, Tesla markasıyla Türkiye pazarına girecek hedefi TOGG’un önüne geçmek iddiaları. Tesla’nın Türkiye pazarına sokacağı arabaları TOGG ile aynı özellikleri taşıyabilir.

Tesla, Türkiye’de satışa çıkıyor, hedef TOGG çıkmadan pazarı ele geçirmek. Bakan Varank, elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Türkiye pazarına girmek istediğini belirterek bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

ABD ziyareti kapsamında hafta başında Silikon Vadisi’ne giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tesla’nın Fremont Fabrikası’nda gerçekleştirdiği görüşmelerin detaylarını paylaştı.

Varank, Tesla’nın dünya pazarındaki konumuna değinerek, “Tesla otomotiv endüstrisinde geleceğin otomobil markalarından bir tanesi. Şu anda tüm dünyadaki etkisini, pazarını büyütmeye çalışıyor. Çin’deki en büyük firmalardan bir tanesi, Avrupa piyasasında Almanya’da kurduğu fabrikayla etkili olmaya çalışıyor, Türkiye pazarına da girmek istiyor” dedi.

Varank, Tesla’nın Türkiye’ye teknoloji alanında yatırım yapmasını önemsediklerini vurgulayarak, “Türkiye özellikle yatırım ve AR-GE anlamında çok ciddi bir teşvik sistemine sahip. ‘Gelin bundan istifade edin, yatırım yapın’ dedik. Pazara girmek kendileri açısından önemli ama bizim açımızdan da teknoloji ve üretim yatırımı yapmaları önem taşıyor. Bunlarla ilgili tekliflerimizi sunduk. Şu anda Tesla’nın halihazırda Türkiye’den tedarikçileri var” ifadelerini kullandı.

Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Elon Musk arasında samimi bir ilişki olduğunu da belirtti.

İlginizi Çekebilir

Kamu tasarruf paketi maddeleri

Devlet tasarruf paketi maddeleri. Kamuda tasarruf maddelerini tüm ayrıntıları. Devlet personel alımını azaltıyor, memurların servisi …

Sınırsız Hosting