Ana Sayfa / Spor / TFF”den Sivas-Galatasaray maçı itirafı

TFF”den Sivas-Galatasaray maçı itirafı

TFF, Sivasspor-Galatasaray maçındaki bariz hatayı itiraf etti ancak maçın tekrarına karar veremedi. Galatasaray7ın hakemler tarafından kollandığı resmi olarak ortaya çıktı. sivasspor, hakem kurbanı oldu maçın tekrarı isteniyor., TFF, Gaziantep FK – Beşiktaş ve Sivasspor- Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonlarına ait VAR kayıtlarını açıkladı. Yapılan açıklamada bahsi geçen maçlarda hakemlerin, önemli hakem hatası yaptıkları tespit edildiği belirtildi. Bu iki maçla ilgili hatalı bulunan hakemler hakkında Merkez Hakem Kurulu gerekli yaptırımları uygulayacağı belirtildi.

Sivasspor-Galatasaray maçında hakem hataları resmen itiraf edildi. TFF, Sivass’ın golünün haksız yere iptal edildiğini açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray-Sivasspor karşılaşmasında Sivasspor’un golünün iptal edildiği pozisyona ait VAR kayıtlarını açıkladı. Golün ofsayt gerekçesiyle iptal edildiği belirtildi. Beşiktaş-Sivasspor maçında N’Koudou’nun rakibine kafa attığı ve sarı kartla cezalandırıldığı pozisyona ilişkin VAR kayıtlarını da yayıncı kuruluş aracılığıyla yayınladı. Yapılan açıklamada bahsi geçen maçlarda hakemlerin, önemli hakem hatası yaptıkları tespit edildiği belirtildi.

TFF’den yapılan açıklama şöyle;

“ÖNEMLİ HAKEM HATASI TESPİT EDİLDİ”

“Son dönemde meydana gelen hakem hatalarıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ilgili kurulları ile gerekli incelemeleri yapmıştır. Bu kapsamda Gaziantep FK A.Ş. – Beşiktaş A.Ş. ve Demir Grup Sivasspor – Galatasaray A.Ş. maçlarının VAR kayıtları incelenmiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin “önemli hakem hatası” yaptıkları tespit edilmiştir.

Şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda oluşan spekülasyonları da ortadan kaldırmak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun kararıyla; söz konusu maçlardaki tartışılan pozisyonlara ait VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verilmiştir.

“GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK”

Göreve geldiğimiz ilk gün sözünü verdiğimiz şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda en küçük soru işareti bırakmadan çalışmalarımızı sürdürürken, hakemlik müessesesinin de zarar görmemesi için maksimum hassasiyeti göstereceğimiz konusunda kamuoyunu temin ederiz. Bazı hakemler tarafından yapılan hataların tüm futbol camiasına mal edilmesine de izin verilmeyecektir. Bu iki maç ile ilgili hatalı bulunan hakemler hakkında Merkez Hakem Kurulu gerekli yaptırımları uygulayacaktır.”

SİVASSPOR-GALATASARAY MAÇI VAR KAYITLARI

VAR: “Erkan, Sivaslı futbolcu topa dokunmuyor ama Nelsson’u itiyor.”

Erkan Özdamar: “Evet, çok net. Robin Yalçın’ın Nelsson’a teması var. Ofsayt var mı, bana onu söyleyin.”

VAR: “Evet, pozisyonda ofsayt var.”

BEŞİKTAŞ MAÇINDA N’KOUDOU’NUN RAKİBİNE KAFA ATTIĞI POZSİYONUN VAR KAYITLARI

Atilla Karaoğlan: İtiyor olarak gördüm, şiddet yok.

VAR: Ben şiddet var olarak gördüm. Atilla, seni VAR’a davet ediyorum.

Atilla Karaoğlan: Abi abartıyor ya, ben sarıda kalacağım.

İlginizi Çekebilir

Süheyl Batum GS başkanı olabilir

Galatasaray Başkanlığı’na aday olan Prof. Dr. Süheyl Batum taraftarları heyecanlandırdı. GS’liler Dursun Özbek yerine Süheyl …

Sınırsız Hosting