Ana Sayfa / Gündem / THY Co2mission programı ne, amacı

THY Co2mission programı ne, amacı

THY iklim değişikliği programı başlıyor. Türk Hava Yolları (THY) iklim değişikliğiyle mücadele konusunda yeni bir program başlattı. Programın başlamasının ardından ise Co2mission programının ne olduğu merak ediliyor. Peki Co2mission nedir?

THY son dakika haberleri.

İklim değişikliğinin gün geçtikçe artmaya devam etmesiyle beraber birçok kurum ve kuruluş mücadele kapsamında programlar üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda ise THY’de Co2mission adlı bir programı hayata geçirmeyi amaçlıyor.

THY iklim değişikliği ile mücadele için program başlattı

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ise hayata geçirilmesi planlanan programda tüm çalışanların iş seyahatlerinden kaynaklanan emisyonların dengelenmesi hedeflendiği ifade edildi.

Çalışanların yanı sıra ise misafirlerde gönüllü olarak programa katılabilmekte. Bu sayede çevreye daha duyarlı seyahatler gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra ise bu program karbon dengelemesini daha pratik bir hale getirmeyi amaçlamakta.

emisyon programı

Program için web sayfası açıldı

Bugün itibari ile erişime açılan “turkishairlines.co2mission.com” sayfasından birçok karbon dengeleme projesi sunulacak. Bu dengeleme programları arasında yenilebilir enerji ve ağaçlandırma çalışmaları gibi karbo dengelemek için hazırlanan projeler var.

Bu program kapsamında bir yolcu uçuşuna ait emisyonu dengelemek isterse sitede mevcut olan proje portföyüne istediği oranda bağış yapabilecek. Daha açıklayıcı bir ifade ile Birleşmiş Milletler tarafından akredite emisyon azaltım sertifikalarını satın alma yolu ile karbon dengeleme sistemine tabi olmuş olacak.

Yolcuların katkısında ise THY’nin herhangi bir talebi yok. Bu katkı direk olarak dünya genelinde kabul görmüş olan VCS ve Gold Standard tarafından akredite edilmiş ve üçüncü parti denetim ve doğrulama süreçlerini tamamlamış olan projelerin desteklenmesine dair bir katkı sağlamış olacak.

Kalkınma Amaçlarına gönülden bağlı olduğumuzun bir göstergesi

THY tarafından yapılan açıklama da Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, küresel ısınmaya dikkat çekerek bu bağlamda herkesin üstüne düşen görevi yapması gerektiğini de ifade ederek şunları ifade etti;

“Yakın zamanda başarılı sonuçlarıyla göz dolduran sürdürülebilirlik odaklı faaliyetlerimize bir yenisini daha ekledik. Hayata geçirdiğimiz karbon dengeleme programı ile desteklenen projeler Birleşmiş Milletlerin belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına gönülden bağlı olduğumuzun bir göstergesidir. Bu programı hayata geçirme kararımız ise tüm faaliyetlerimizi, sorumlulukla gerçekleştirme gayretimizin bir sonucudur. Yolcularımızın da dünyaya karşı hepimizin sorumlu olduğunun bilinciyle programa büyük ilgi göstereceğine eminim

İlginizi Çekebilir

Reisi için 1 günlük milli yas

Türkiye ölen İran Cumhurbaşkanı için 1 gülük milli yas ilan etti. mili yas nedir neden …

Sınırsız Hosting