Ana Sayfa / Manşet / Ticari taksi plaka fiyatları 2019

Ticari taksi plaka fiyatları 2019

İstanbul’da sarı taksiler olarak da bilinen ticari taksi plakalarının fiyatı arttı. Taksi plaka yeni fiyatları artık 2 milyon liraya dayandı. Yatırımcısının yüzünü güldüren ticari taksi plakasının değeri 1 milyon 900 bin liraya ulaştı. Plakanın prim yapmasında UBER ile korsan taşımacılığa vurulan darbenin payı büyük.

Ticari taksi plaka fiyatlarındaki artış sürüyor. İstanbul’da bir ticari taksi plaka fiyatı 1 milyon 900 bin liraya çıktı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ticari taksi plaka fiyatları her ay artıyor. Değeri 1 milyon 800 bin liradan başlayıp 1 milyon 900 bin liraya ulaşan plakaya yatırım yapanlar ise kazançlarından memnun.

Korsana darbe vuruldu
Plakaların değer kazanmasında kayıt dışına karşı yürütülen kararlı mücadele önemli rol oynuyor. Nitekim mahkeme tarafından UBER’in faaliyetlerinin durdurulması, emniyet güçlerince de korsan taşımacılık yapanlara yönelik denetimlerin arttırılması yatırımcıların ticari taksilere ilgisini arttırıyor.

Talep yoğun
Son aylarda taksi plakası alım satımı yapan firmalara talep artarken, bu firmaların yöneticileri, talebe paralel olarak fiyatta ibrenin yukarı döndüğünü dile getiriyor.

Atlı Taksi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy Atlı, Yeni Akit’e yaptığı değerlendirmede ekonomik verilerin iyileşmesi ve faiz oranlarının gerilemesine bağlı olarak plaka bedelinin daha da artacağını belirtti. Şu anda fiyatın stabil olduğuna dikkat çeken Atlı, “Ama durum yeni bir hal alabilir. UBER’le ilgili davanın ya da İstanbul seçimlerinin ardından karşı karşıya kaldığımız oynaklık ortada” dedi.

Plakanın 1 milyon 800 bin liraya mal olduğunu kaydeden Atlı, “Bunun vergisi binde 3 olup 60 bin liraya tekabül ediyor. Vergiye noter ve belediye ücretleri eklenince rakam artıyor” ifadelerini kullandı.

Taksici esnafı İzzettin Oğuz ise yatırımcılara “Şu anda plaka almanın tam vakti. Daireden daha kârlı bir yatırım olan plaka, ileride 250-300 bin lira prim yapacaktır” diye seslendi. Oğuz, ayrıca taksi plakasının ayda 8-9 bin lira gelir getirdiğine işaret etti.

Vurgunculara dikkat
Eski İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Uğur da taksi plakasının yatırım enstrümanı olarak görülmemesi; fiyat oyunlarına alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Uğur, “Vurguncular ilk etapta taksicileri UBER’le korkutup plakaları toplamaya çalıştılar. Ardından ele geçirdikleri plakaları pahalıdan satma yarışına girdiler. Bunlara karşı dikkatli ve temkinli olmakta yarar var” uyarısında bulundu.

UBER fiilen kapanmadı
Plakanın değer artışını gerektirecek bir durum olmadığını savunan Uğur, “Örneğin UBER fiilen kapanmadı. Şu anda ilk mahkeme kararı verdi. Bunun daha bölge mahkemesi, Danıştay’ı var. Yine korsan durakların adedinde gerileme değil, artış var. Dolayısıyla ortada taksicileri rahatlatacak bir durum yok” görüşünü paylaştı.

Taksilerin yüzde 60’ı mobil olarak çalışıyor
Türkiye’de 60 bini aşkın taksi bulunuyor. Bunun 18-20 bini İstanbul’da olup yüzde 60’ı mobil, yüzde 40’ı ise bir durağa bağlı olarak çalışıyor. Taksiler, her gün 500-600 lira gelir elde ediyor. Şoförlerin yevmiyesi ise 200-250 lira civarında.

Sarı taksiler için plaka fiyatları şöyle:

Çalışma Alanı Plaka Alış Satış Kira

İstanbul Merkez T 1.830.000 TL 1.855.000 TL 8.400

Kırmızı taksiler için ise şu şekilde:

Çalışma Alanı Plaka Alış Satış Kira

İstanbul Çatalca M 1.560.000 TL 1.585.000 TL 5.550

İstanbul Silivri M 1.585.000 TL 1.610.000 TL 5.950

İstanbul Şile M 1.515.000 TL 1.540.000 TL 4.950

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting