Ana Sayfa / Genel / Timur Soykan neci, nereli ve kim?

Timur Soykan neci, nereli ve kim?

Gazeteci Timur Soykan nereli, nerede çalışıyor ve hangi haberden ödül aldı soruları. Türk Basın Konseyi, gazeteci Timur Soykan’ı 2022 yılı Basın Özgürlüğü Ödülü’ne layık gördü. Soykan, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile ‘dini nikahla’ evlendirdiği skandalını ortaya çıkarmıştı.

Timur soykan aslen nereli, hangi okul mezunu, Timur Soşkan nerede gazetecilik yapıyor ve Timur soykan hangi haberi için ödül aldı soruları. Türk Basın Konseyi, 2022 Basın Özgürlüğü Ödülü’ne BirGün yazarı Timur Soykan’ı layık gördü. Türk Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Doğan Satmış, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bir tarikat liderinin 6 yaşındaki kızını, 29 yaşındaki müridiyle evlendirmesi skandalını duyuran Soykan’a ödül verilmesi kararı oybirliği ile alındı. Tebrik ve alkışlar” dedi. Timur Soykan, 3 ve 7 Aralık’ta BirGün’de yayımlanan yazılarıyla İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken müridi Kadir İstekli ile ‘evlendirdiğini’ ortaya çıkarmıştı.

TİMUR SOYKAN NERELİ, KİTAPLARI

Timur Soykan 1975 yılında Kırklareli’de dünyaya gelmiştir. Uzun yıllardır gazetecilik yapan yazar, Hrant Dink cinayeti ile ilgili yayımladığı kitabı ile tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. Radikal gazetesinde editör olarak çalışmaya ve kimselerin bilmediği insan yaşamlarını öyküleştirmeye devam etmektedir.

Kariyeri boyunca birçok gazetede muhabirlik, editörlük gibi işler yapan Timur Soykan, gündemde yerini aldı. Timur Soykan’ın kim olduğunu merak eden vatandaşlar, Timur Soykan kimdir? Timur Soykan kaç yaşında, mesleği ne? Sorularını arama motorları üzerinde araştırıyor. Peki, Timur Soykan kimdir? Timur Soykan kaç yaşında, mesleği ne? Timur Soykan hayatı ve biyografisi!TİMUR SOYKAN KİMDİR?
Timur Soykan, 1975 yılında Kırklareli’nde dünyaya geldi. Yakın zamanda babası Talat Soykan’ı kaybeden gazeteci, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Sinema ve Televizyon bölümünde eğitim gördü. Mesleğine Yeni Yüzyıl Gazetesi’nde başlayan Soykan, daha sonra Radikal Gazetesi’nde çalıştı. Burada 10 yıla yakın muhabirlik ve editörlük yapan Soykan, Postacı Yayınevi’ni kurdu. Yayınevinde edebiyat ve siyasetle ilgili çeşitli kitapların yayımlanmasını sağladı. Bir dönem Posta Gazetesi’nde haber müdürü olarak çalıştı. Televizyon programlarına yorumcu olarak katılan gazeteci, 2008 yılında Sapan: Hrant Dink Cinayeti- Bir Güvercinin Katilleri kitabını yayımladı. 2009 yılında ise Tanrı Misafirleri Oteli , 2013 senesinde Zavallı- Gerçek Kimin Umurunda? isimli kitabını çıkardı. Birçok polisiye romanına imza atan Soykan, 2016 senesinde Liste isimli kitabını yayımladı. Soykan, 2020 yılında bu yana ise BirGün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Sınırsız Hosting