Ana Sayfa / Kime Ait / TOKİ arsa kura listesi açıklandı

TOKİ arsa kura listesi açıklandı

TOKİ arsa il il kura listesi açıklandı. TOKİ Arsa çıkmayanların isimleri açıklandı. 2022 yılına damga vuran İlk Evim Arsa başvuruları hakkında araştırmalar devam ederken başvuru sahiplerine üzen bir açıklama yapıldı. 10 Ekim-15 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılan başvurular için kura çekilişleri yapılırken başvurusu olumsuz sonuçlanan kişilerin listesi yayınlandı. İşte TOKİ arsa başvurusu olumsuz sonuçlananların isim listesi…

TOKİ arsa başvuru kura listesi. TOKİ arsa çıkmayanların listesi. TOKİ Arsa kura sonuçu isimleri çıkanlar. Türkiye’nin en büyük Sosyal Konut Projesi 2022 yılının en çok konuşulanları arasında yer alıyor. Müstakil ve müşterek arsa başvuruları için 10 Ekim-15 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuru yapan vatandaşlar dört gözle kura çekilişlerini bekliyor. Hem konut hem de arsa başvurusu için fırsat tanınırken 81 ilde başvuru yapan vatandaşlar sonuçların açıklanması için gün sayıyor. Yapılan son dakika açıklaması kapsamında arsa sahiplerine özel detaylar paylaşıldı. TOKİ resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bir liste arsa sahiplerinin hayallerini altüst etti. Müstakil ve müşterek arsa başvuruları reddedilenlerin isim listesi açıklandı. Arsa başvurusu ve satın alma taahhütnamesinde yer alan başvuru şartlarını taşımayan vatandaşların başvurularının kabul edilmediği duyuruldu. İşte TOKİ arsa başvurusu olumsuz sonuçlananların isim listesi…

ARSA BEKLEYENLERİN HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

TOKİ resmi internet sitesi üzerinden yapılan bir paylaşım arsa sahibi olmak isteyenlerin hayallerini suya düşürdü. Başvuruları kabul edilmeyenlerin listesi açıklandı. TOKİ resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

toki-kura-sonuclari.jpg

”İlk Evim Arsa Projesi kapsamında 10.10.2022-15.11.2022 tarihleri arasında Müstakil ve Müşterek arsa edinimine ilişkin başvurular tamamlanmıştır. İdaremiz tarafından incelenen başvuruların bir kısmı Projenin duyurulması aşamasında İdaremiz Web Adresinde yayınlanan ARSA SATIŞI BAŞVURU ŞARTLARI ile başvuru aşamasında gerek banka şubeleri gerekse e-devlet başvurularında tebliğ edilen ARSA BAŞVURU VE SATIN ALMA TAAHHÜTNAMESİ’nde bildirilen başvuru şartlarına uymayanların listesi aşağıda yayınlanmıştır.”

TOKİ ARSA ÇEKİLİŞLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Sosyal Konut Projesi kapsamında çekilişler 2023 yılının Mart ayına kadar devam edecek. Konut, iş yeri ve arsa için başvuruda bulunan vatandaşlar çekiliş tarihlerini de yakından takip ediyor.

toki-konut-fiyatlari.jpg

Yapılan çekilişlerin ardından hak sahipleri belli olurken henüz arsa kura çekilişleri yapılmadı. TOKİ arsa kura takviminin yakın zamanda açıklanması bekleniyor. TOKİ arsa kura tarihleri hakkında açıklama yapıldığında tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

ARSA TAHSİS SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Arsa başvurusunda bulunan vatandaşlar tahsis işlem sürecinin nasıl işlediği hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Arsa tahsis süreci şu şekildedir:

  • Arsa tahsis süreci için bedenin 1/10’u peşin olarak alınırken geri kalan kısmı ise 9 yılda aylık ve yıllık taksitler ile faizsiz olarak ödenmektedir. Taksit ödeme tarihi ise peşinat bedelinin ödenmesinden sonraki borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihi ile birlikte 1 yıl sonraki tarih olarak görülür.
  • Taksit ödemesi peşinat tutarının yatırılmasından bir yıl sonra ödenmeye başlar. Yıllık taksitler olarak belirlenen ödeme planında 9 yılda 9 eşit taksit veya aylık taksitler halinde 108 ayda ödeme işlemi tamamlanır. Ödeme seçeneklerinden aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri seçilir.

toki-konut-cekilisleri-ne-zaman.jpg

  • Arsa tahsisi için işlemlerin kesinleşmesi ile birlikte yükümlülüklerin yerine getirilmesi için noter onaylı taahhütname alınmaktadır.
  • Banka sözleşmesinin onaylanması ile birlikte peşinat dekontu noter onaylı taahhütname v.b. tüm belgeler teslimat işleminden sonra tapu devri ipotekli ve taklitli olarak yapılmaktadır.
  • Başvuru yapılan arsalar kapsamında müstakil arsalar üzerine arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşası yapılması 2. yılda ise nüve kısmının tamamlanması gerekiyor.
  • İmar planları kapsamında toplu yapılaşmaya uygun bir şekilde müşterek taşınmazlar taliplerce bankaya müracaat ettiğinde bu taşınmazların başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılmaktadır. Bu kapsamda müstakil arsa tahsisi yer almıyor.
  • Yapılan kura sonrasında arsa sahibi olmaya hak kazanan müşterek müracaatlar sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortaklar ile tapu senedinde yer alan tarih itibariyle en geç 1 yıl içerisinde konut inşaatına başlanması gerekiyor. Yapılan bilgilendirme kapsamında önceden tespiti yapılan plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesinin en geç 2 yıl içerisinde tamamlanması gerekmektedir.
  • Arsa için başvuruda bulunan vatandaşlar inşaat yapma şartlarını peşinen kabul ederek taahhüt etmiş olmaktadır.
  • Başvuru şartlarına uymayan kişilerin tespit edilmesi durumunda tahsis edilen arsalar için hiçbir hüküm alınmasına gerek kalmadan ödemiş oldukları bedelden %10 kesinti yapılarak kalan tutar iade edilir.

toki-arsa.jpg

  • İlk Evim Arsa Projesi için yapılan bütün işlemler bütün vergi, resim ve harçlardan muaf tutulmaktadır.
  • Tapu devir işlemleri için döner sermaye harcı tahsis sahibine geri ödenmektedir.
  • Arsa başvuruları için belirlenen sayıdan daha fazla başvuru olması durumunda noter kurası ile belirlenen arsa sayısının %20 fazlası kadar yedekli olarak hak sahibi belirlenir.
  • İmar planlarının onaylanması ile birlikte imar uygulaması da sonuçlanarak tescil olduğunda belirlenen hak sahipleri arasında noter kurası ile arsa çekilişi yapılır.
  • Noter kuralları ve diğer duyurular hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler www.toki.gov.tr internet sitesi üzerinden yayınlanan ilanlardan bilgi alabilir. Bu kanal dışında hiçbir kanal üzerinden bilgilendirme ve duyuru yapılmaz.
  • İmar çalışmaları kapsamında arsa sonuçlarının belirlenmesi ve altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte müteakiben İnşaat yapımına ait süreler başlamaktadır.

ARSA BAŞVURULARINDA TAKSİTLER NASIL OLACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, proje hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Bakanlık tarafından paylaşılan 15 doğru ve 15 yanlış bilgi kapsamında ara taksitler için sabit ve faizsiz bir ödeme sistemi sunulacak.

toki-basvuru.jpg

TOKİ ÜCRET İADELERİ NE ZAMAN YAPILIR? Kura çekilişi kapsamında hak sahibi olmayan vatandaşların başvuru bedelleri kura çekilişinin tamamlanması ile birlikte 5 iş günü içerisinde iade edilir. Başvurusu iptal edilen vatandaşlar ise kura sonuçlarını beklemeye gerek kalmadan başvuru bedellerini iade alabilmektedir.

Kurada hak sahibi olmayan vatandaşlar ise iade ücretlerini başvuru yaptığı bankanın şubeleri veya ATM’leri üzerinden geri alabiliyor.

İlginizi Çekebilir

John Lennon gitarı satılıyor

Dünyanın en pahalı gitarı açık arttırmada satılıyor. Müzik dünyasının efsane grubu Beatles’tan John Lennon’un 1960’larda …

Sınırsız Hosting