Ana Sayfa / Kime Ait / Toshiba nerenin ve ürünleri nasıl?

Toshiba nerenin ve ürünleri nasıl?

Toshiba CEO’su milyar dolarlık zarar nedeniyle istifa edince herkes TOSHIBA hangi ülkenin markası, ne zaman kuruldu ve Toshiba ürünleri neler ve Toshiba ürünleri iyi midir diye sormaya başladı. Gelin önce gündemdeki Toshiba CEO’bu istifa haberlerine bir bakalım ardından da Toshiba şirket bilgilerini kuruluşunu ve ürünlerine göz atalım.

Toshiba hangi ülkede üretiliyor, ürünleri nasıl sorusu. Toshiba zarar etti CEO’su istifayı bastı. Toshiba CEO’su Shigenori Shiga, şirketin milyar dolarlık kaybının ardından istifa ettiğini açıkladı.
Teknoloji devi Toshiba’nın CEO’su Shigenori Shiga, şirketin milyar dolarlık zarar ettiğini açıklamasının ardından istifa ettiğini duyurdu.
Şirket, önceleri mali raporun sonuçlarını açıklamayı reddetmiş daha sonra Mart ayına kadar 3.4 milyar dolar zarar edildiğini açıklamıştı.
Şirket, ABD’deki nükleer işletmesinden 6.3 milyar dolar zarar beklediğini açıkladı. Bu durum bazı analistlerin şirketin geleceğinin risk altında uyarılarını yapmasına neden oldu.
Shiga, elde edilen zararın idari sorumluluğunu üstlenmek için böyle bir adım attığını ifade etti.
Şirketin hisse senetleri bugün yüzde 9 oranında düşerken, borsadaki hisse senetleri ise Aralık ayından itibaren de yüzde 50 oranla değer kaybetti.
TOSHIBA NERENİN, HANGİ ÜRÜNLERİ VAR
1939 yılında kurulan Toshiba iki şirketin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Bu şirketlerden birincisi 1875 yılında Hisashige Tanaka tarafından kurulan ve Japonya’nın ilk telgraf ekipmanları üreticisi olan Tanaka Seizosho’dur. İkinci şirket de 1890 yılında kurulmuş olup Japonya’nın ilk elektrikli akkor lamba üreticisi olan Hakunetsusha’dır. Şu anki Sloganı ise ”Leading Innovation”dır.

Toshiba Hangi Ülkenin

Toshiba, Japonya’nındır.

Toshiba Tarihi

Toshiba’nın temelleri Hisashige Tanaka’nın Tanaka Seizosho’yu 1875 yılında açmasıyla atılmıştır. 1939 yılında bu şirket Japonya’nın ilk elektrikli akkor lamba üreticisi olan Hakunetsusha ile birleşerek Tokyo Shibaura Denki (Tokyo Shibaura Electric) adını aldılar. Toshiba 1940-1950 ve 1970’li yıllarda küçük şirketlerin satın alınmasıyla büyüme kaydetmiştir. 1978 yılına gelindiğinde şirketin ismi Toshiba Corporation olmuştur. 1960, 1970, 1974 ve 1984 yıllarında bazı şirketlerle Toshiba holdingleşmiş ve şirketler grubu olmaya başlamıştır. Mart 2008’de pazarlama ve nükleer enerji santrallerine destek sağlamak amacıyla ”Toshiba Amerikan Nükleer Enerji Şirketi” kurulmuştur. Toshiba’nın birçok alt şirketi ve nükleer çalışmaları vardır.

Bazı Nükleer Çalışmaları

Japon Araştırma Reaktörü (JRR-3) – 10MWt
Japon Güç Kanıtlama Reaktörü (JPDR) – 12.5MWe
Japon Malzeme Deney Reaktörü (JMTR) – 50MWt
Deneysel Hızlı Üretken Reaktör
Fukuşima Daiçi Nükleer Güç Santrali
Prototip Hızlı Üretken Reaktör
Yüksek-düzey Radyoaktif Atık Saklama Merkezi
Rokkaşo Uranyum Zenginleştirme Tesisi
Hamaoka Nükleer Güç Santrali
Higaşidoori Nükleer Güç Santrali
Toshiba Ürünleri

Satellite Laptop
QOSMIO Laptop
Portêgê Laptop
Satellite Pro Laptop
Tecra Laptop
Kira – Book
VL863 (Televizyon)
WL863(Televizyon)
YL863(Televizyon)
L1-L2-L4-L9-D1 (Entegre DVD) Serisi
Stor.e Canvio (Harici Disk)
Stor.e Basic (Harici Disk)
Stor.e Slim(Harici Disk)
Blu Ray Player
DVD Player
Portatif DVD Player
Toshiba Hangi Ülkenin adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgiyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

İlginizi Çekebilir

Gülnihal Karadereli bıçalı saldırıya uğradı

Gülnihal Karadereli çalıştığı Marmaray’da bıçaklı saldırıda yaralandı. İstanbul’da Marmaray İstasyonu’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Gülnihal …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting