Ana Sayfa / Manşet / Trabzonspor-Galatasaray maçının sonucu ve golleri

Trabzonspor-Galatasaray maçının sonucu ve golleri

Trabzon-Galatasaray maçının sonucu golleri ve özeti. Trabzon’da zorlu mücadele nefes kesti. Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan sezonun ilk dev karşılaşması nefes kesti. Galatasaray avantajını koruyamadı, Trabzonspor muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Temposu yüksek ve bol pozisyonlu geçen karşılaşma, izleyenlere keyif verdi.

Trabzonspor-Galatasaray maç sonucu, golleri ve özeti. Süper Lig son puan durumu.Süper Lig’in 4. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Yüksek tempoda oynanan karşılaşmada iki takım da önemli gol fırsatları yakaladı. Galatasaray iki farklı öne geçti, Trabzonspor geri dönmeyi başardı. 2-2 biten maçta takımlar puanları paylaştı.

Galatasaray’ın gollerini Emre Kılınç kaydederken, Trabzonspor Cornelius ve Nwakaeme ile rakibine karşılık verdi. Bu beraberlikle Trabzonspor’un puanı 10’a, Galatasaray’ın ise 8’e yükseldi.

İki takımın da orta sahayı çabuk geçerek, doğrudan hücumu düşünen oyun anlayışı, izleyenlere keyifli bir maç seyrettirdi. Hem Galatasaray hem de Trabzonspor kalesinde pozisyonların olduğu, oldukça zevkli geçen karşılaşma berabere sona erdi.

Galatasaray, Trabzonspor’un savunmada yaptığı büyük hata ile 20. dakikada Emre Kılınç ile öne geçti. Uğurcan verilen geri pasta araya giren Emre Kılınç, tek vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı. Emre Kılınç, 30. dakikada Halil Dervişoğlu’nun pasında boş kaleye topu göndererek Galatasaray’ı 2-0 öne geçirdi.

Abdullah Avcı’dan erken müdahale

Bu golden yedi dakika sonra Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 37. dakikada iki oyuncu değişikliğine birden gitti. İsmail Köybaşı ve Abdülkadir Ömür’ü kenara alan Avcı, Yusuf Sarı ve Trondsen’i oyuna sürdü.

Bu değişikliklerden sonra Trabzonspor’un golü geldi. 41. dakikada sağ kanattan yapılan ortada Bakasetas kafayla indirdi. Ceza sahası içinde boş pozisyonda topla buluşan Cornelius, topu ağlara gönderdi. İlk yarı 2-1 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda iki takım da karşılıklı ataklarla gol ararken, sahneye Nwakaeme çıktı. Hamsik’in ortasında topun gelişine çok sert bir vuruş yapan Nwakaeme, 61. dakikada beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremeyince nefes kesen dev mücadele 2-2 sona erdi.

Galatasaray’da üç değişiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takım arasından önce son oynadıkları Kasımpaşa maçına göre 3 değişiklik yaptı.

Fatih Terim, Sacha Boey, Barış Alper Yılmaz ve Mbaye Diagne’nin yerine DeAndre Yedlin, Emre Kılınç ve Halil Dervişoğlu’na görev verdi. Arda Turan Boey, Barış ve Sofiane Feghouli sakatlıklarında dolayı, Marcao da kart cezasından dolayı kadroda yer almadı.

Bu sezon tekrar takıma katılan Halil Dervişoğlu, ilk maçında Trabzonspor karşısına 11’de başladı.

Eski takımı Çaykur Rizespor ile yaşanan sorundan dolayı sezon başında lisansı çıkarılamayan Oğulcan Çağlayan, Trabzonspor mücadelesiyle birlikte ilk kez 21 kişilik kadroda yer aldı. Oğulcan Çağlayan ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Trabzonspor’da iki değişiklik

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligde son oynadıkları ve 1-0 kazandıkları Giresunspor mücadelesine göre Galatasaray karşısında ilk 11’de iki değişikliğe gitti.

Abdullah Avcı, savunmada Serkan’ın yerine Perese, forvet hattında ise Djaniny’nin yerine Cornelius’a görev verdi. Tedavileri devam eden ve antrenman eksiği bulunan Djaniny, Gervinho ile Dorukhan ise kadroda yer almadı.

Dorukhan yine yok

Trabzonspor’un yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı ve sadece UEFA Konferans Ligi 3’üncü Tur’unda Molde FK ile oynanan ilk maçta yedek kulübesinde oturan Dorukhan Toköz, sonraki 6 karşılaşmada sakatlığı nedeniyle kadroda şans bulamamıştı.

Milli arada tedavi sürecini büyük ölçüde tamamlayan ve bir süre takımla denenen Dorukhan’ın Galatasaray karşılaşmasıyla ligde bordo-mavili forma ile ilk kez bir maçta kadroda yer alması beklenirken, oyuncunun ayak bileğinde ödem olduğu ve bu nedenle bu maçta da takımdaki yerini alamadığı belirtildi.

Karşılaşmanın önemli anları

  • GOL! 20′ Edgar le’nin hatalı geri pasında topu kapan Emre Kılınç, kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1
  • 21′ Kerem Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Halil Dervişoğlu’nun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan’da kaldı.
  • 29′ Hamsik’in derinlemesine pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cornelius’un vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.
  • 30′ Sol taraftan ceza sahası içine giren Hamsik’in pasında Cornelius’un gelişine vuruşunda top üstten auta çıktı.
  • GOL! 33′ Kerem Aktüroğlu’nun vuruşunda top Uğurcan Çakır’dan döndü. Dönen topu Halil Devrişoğlu boştaki Emre Kılınç’a çıkardı. Emre’nin vuruşunda ise meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’ın solundan filelere gitti. 0-2
  • GOL! 40′ Nwakaeme’nin ceza sahası içine ortasında Bakasetas kafasıyla topu Cornelius’a indirdi. Cornelius’un vuruşunda ise meşin yuvarlak Muslera’nın solundan ağalarla buluştu. 1-2
  • GOL! 61′ Sol çaprazda rakiplerini çalımlayarak önünü boşaltan Hamsik, Nwakaeme’yi gördü. Bu oyuncunun penaltı noktasına yakın yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’nın sağından ağlarla buluştu. 2-2
  • 71′ Uğurcan’ın uzun degajında topu önüne alan Nwakaeme rakiplerinden sıyrılarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Muslera’da kaldı.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Sınırsız Hosting