Ana Sayfa / Ekonomi / Troy kart kime ait, sahibi, bankası

Troy kart kime ait, sahibi, bankası

Troy kart ne nedir, Troy kart nasıl alınır, Troy kart banka kartı mı, kredi kartı mı? Troy kat nerelerde geçerli, troy kart avantajları ne? Troy kart hangi bankalar veriyor, Troy kart nereden alınır tüm soruları. Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi logosunu taşıyan bölümde artık bir Türk markası var!

Troy Kart kime ait, sahibi, nereden nasıl alınır bilgisi. Troy kart nasıl alınır, troy kart nerede satılıyor ve troy art nedir tüm bilgileri. Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi logosunu taşıyan bölümde artık bir Türk markası var! Troy kartın köşesinde Troy logosu bulunur ve işlemler Troy aracılığıyla gerçekleşir. Troy kart, Visa, MasterCard gibi diğer ödeme sistemleriyle uyumludur ve yurt içi ve yurt dışında alışveriş yapılabilir. Peki, Troy Card kimin? Troy karta nasıl geçilir, hangi bankalar kullanıyor? İşte, o detaylar TROY, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (“BKM”) tarafından kurulan ve işletilen bir kartlı ödeme sistemidir. BKM, TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK’dan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır. Ayrıca BKM’nin bir diğer faaliyeti olan ödeme sistemi işleticiliği nedeniyle, yürürlükteki yasalar uyarınca 10 Mart 2016 tarihinde TCMB’den de onay alınmıştır.

Nasıl Alınır?

31 banka ve 17 elektronik para kuruluşuna başvurarak alabilirsiniz!

Nerede Kullanılır?
TROY logolu kartlarınız ile Türkiye’deki tüm ATM ve POS’lardan işlem yapabilir, internet ve mobil alışverişlerinizde de
güvenle kartınızı kullanabilirsiniz. Arka yüzünde Discover-Diners-Pulse logoları bulunan kartlarla da tüm
dünyada işlem yapabilirsiniz.
TROY KART KİMİN, SAHİB
TROY, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (“BKM”) tarafından kurulan ve işletilen bir kartlı ödeme sistemidir. BKM, TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK’dan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır. Ayrıca BKM’nin bir diğer faaliyeti olan ödeme sistemi işleticiliği nedeniyle, yürürlükteki yasalar uyarınca 10 Mart 2016 tarihinde TCMB’den de onay alınmıştır.
TROY KART NASIL KULLANILIR?

Talep etmeniz halinde, mevcut kartlarınızı değiştirebileceğiniz gibi bankanızdan TROY logolu yeni bir kart talebinde de bulunabilirsiniz. Detaylarla ilgili olarak; TROY logolu kart sunan banka veya elektronik para kuruluşları ile temasa geçmenizi rica ederiz.

Troy 19 milyona ulaştı

Türkiye bankacılık ve finans sektörünün ortak çabalarıyla Bankalarası Kart Merkezi çatısı altında hayata geçirilen TROY, dikkat çeken bir başarıya daha imza attı. Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartlarda yer alan, alışveriş yapmayı ve ATM’den para çekmeyi sağlayan teknolojik altyapı ve marka olan TROY, bugün itibarıyla 19 milyon kart adedine ulaştı. TROY’un kullanım hacmi, ekimde bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 57 artışla 47,9 milyar liraya çıktı.

Troy’a yoğun talep: Mastercard ve Visa boykot edildi

İsrail’in Gazze’de yaptığı sistematik soykırımın yankıları Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında davam ederken, vatandaşlar sosyal medyada, ABD ve İsrail menşeili olan Mastercard ve Visa’yı boykot ederek yerli ödeme yöntemi Troy’a geçme çağrısı yapmıştı.

Troy’un diğer ödeme yöntemlerinden farkı ne?

Diğer kartların puan ya da indirim gibi sadakat programları tüketici nezdinde daha yüksek tercih algısına sahip. TROY’un konumu ise farklı; zira TROY kartlı ödemeler için bir platform sağlayıcı. TROY, dünya standartlarında, dünyadaki örneklerle aynı hizmeti vererek sektörel verimliliği sağlayacak. TROY’un doğrudan faydasını ödeme sistemleri görecek ve bu da uzun vadede Türkiye’ye kazandıracak.

Troy kart çeşitlerine göre TROY logolu kartları lisanslı banka ve finans kuruluşlarından temin edebilirsiniz. Türkiye’de Troy kartı destekleyen 18 banka ve 3 elektronik para kuruluşu bulunmakta.

Troy kredi kartı veren finansal kuruluşlar

Akbank

Alternatif Bank

QNB Finansbank

Halkbank

TEB (Türkiye Ekonomi Bankası)

VakıfBank

Garanti BBVA

Yapı Kredi Bankası

Şekerbank

Anadolubank

Troy banka kartı veren finansal kuruluşlar

Akbank

Aktif Bank

AlBaraka

Anadolubank

QNB Finansbank

Garanti BBVA

Emlak Katılım

TEB

YapıKredi

Ziraat Bankası

Türkiye İş Bankası

VakıfBank

Vakıf Katılım

Halkbank

ING

KuveytTürk

Türkiye Finans

İlginizi Çekebilir

FED yeni faiz kararı

FED son faiz kararı açıklandı. FED faizi sabit tuttu. FED kararı sonrası dolar ve para …

Sınırsız Hosting