Ana Sayfa / Manşet / TRT 1 Dünya Kupası maç tarihleri

TRT 1 Dünya Kupası maç tarihleri

2022 Dünya Kupası TRT 1 maç yayınları. Dünya Kupası 2022 tüm maçları, golleri ve Katar’daki maçların ayrıntıları. Bu yıl Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası heyecanı bugün başlıyor. Türkiye saati ile saat 19.00’da başlayacak olan futbol şöleni açılış maçında ev sahibi Katar ile Ekvador karşı karşıya gelecek.

TRT 12 Dünya Kupası maç yayınları ve tarihler. 2022 Dünya Kupası Katar’daki maçların canlı yayınları. 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılış maçında ev sahibi Katar ile Ekvador karşı karşıya gelecek.

Al Khor kentindeki Al Bayt Stadı’nda oynanacak A Grubu müsabakası, saat 19.00’da başlayacak. TRT 1’den canlı yayımlanacak karşılaşmayı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek.

Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda VAR hakemi olarak görev yapan Orsato, turnuvada ilk kez düdük çalacak. Mücadelede 46 yaşındaki hakemin yardımcılıklarını vatandaşları Ciro Carbone ile Alessandro Giallatini üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemliğini ise Romanya’dan Istvan Kovacs yapacak.

KATAR İLK KEZ DÜNYA KUPASI’NDA MÜCADELE EDECEK

Dünya Kupası’nda ilk kez sahne alacak Katar, sürpriz yapmaya çalışacak. Futbolun milli takımlar düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda 4. kez mücadele edecek Ekvador ise 3 puan almayı hedefleyecek.

A Grubu’nun diğer maçında ise 21 Kasım Pazartesi günü Hollanda ile Senegal kozlarını paylaşacak.

Dünyanın futbol şöleni başlıyor

Maçlar kesintisiz TRT’de

Dünyanın heyecanla beklediği 2022 FIFA Dünya Kupası’ndaki tüm maçlar her zaman olduğu gibi yine TRT ekranlarında olacak.

Futbolseverlerin Dünya Kupası maçlarını Türkiye sınırları içinde daha kaliteli ve kesintisiz izleyebilmeleri için frekans bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.

Futbolun bir numaralı organizasyonu, Türkiye sınırları içinde TRT 1, TRT Spor ve TRT 4K kanalı ile TRT İzle dijital platformundan takip edilebilecek.

Turnuvadaki tüm maçlar TRT ekranlarından canlı yayınla futbolseverlerle buluşacak. Uydu üzerinden TRT’deki bu büyük şöleni Türkiye’den takip etmek isteyen izleyicilerin TRT uydu frekans bilgilerini güncellemesi gerekiyor.

Dünyanın futbol şöleni başlıyor

Katar’dan ilkler

Büyük organizasyon için yıllardan beri büyük yatırımlar ve hazırlıklar yapan ülke yönetimi, seyircilere farklı deneyimler yaşatmayı amaçlıyor.

Dünyanın pek çok yerinden gelecek futbolseverler Katar’da futbol şöleniyle birlikte çeşitli imkânlardan da yararlanacak. Seyircileri Katar’da modern stadyumların yanı sıra, eğlence mekânları, kültürel faaliyetler ve farklı aktiviteler bekliyor.

Bu çerçevede son hazırlıklarını sürdüren Katar, 1 Kasım ile 23 Aralık tarihleri arasında Dünya Kupası taraftarları hariç, ülkeye ziyaretçi girişini askıya aldı.

Stadyumların havası 20 derece düşürülecek

Bu turnuvanın diğer turnuvalardan farkı ilk kez bir Dünya Kupası’nın sonbahar ve kış mevsiminde yapılacak olması. Daha önceki tüm kupalar haziran ya da temmuz aylarında yazın oynanmıştı.

Bu aylarda Katar’da hava sıcaklıklarının 50 dereceyi bulması nedeniyle tarihler havanın ortalama 25 derece olduğu Kasım ve Aralık aylarına kaydırıldı.

Maçlar sıcaklığı 20 derece kadar düşürme kapasiteli soğutma sistemlerinin olduğu teknoloji harikası statlarda oynanacak.

Bu tarihi değişiklik, ülkelerin yerel maç programlarını da değiştirdi. Dünya Kupası tarihlerine gelen dönemlerde Avrupa ligleri kendi maçlarını durduracak ve Dünya Kupası bittikten sonra maçlara devam edecek.

Yarı otomatik ofsayt sistemi ilk kez kullanılacak

Futbolun geleceğini değiştireceği otomatik ofsayt sistemi ilk defa burada kullanılacak. FIFA, Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’nda yarı otomatik ofsayt teknolojisinin kullanılacağını duyurdu.

Hakemlerin yarı otomatik ofsayt teknolojisiyle birlikte, daha hızlı, daha doğru ve daha isabetli kararlar alacakları öngörülüyor.

Turnuvaya katılacak izleyiciler sayıları ve yatak kapasiteleri artırılan otellerde konaklayacak. Turnuvada kadın hakemler de görev alacak. Katar Dünya Kupası ile turnuva tarihindeki birçok ilke imza atmış olacak.

İlginizi Çekebilir

Ayten Gökçer öldü (Ayten Gökçer kim)

Ayten Gökçer cenazesi ne zaman nereye gömülecek sorusu. Ayten Gökçer kaç yaşında neden öldü bilgisi. …

Sınırsız Hosting