Ana Sayfa / Gündem / TSK’dan Irak’ın kuzeyine harekat

TSK’dan Irak’ın kuzeyine harekat

Irak’ın kuzeyindeki terör hedefleri bir bir ortadan kaldırılıyor. 17 Nisan’ı 18’e bağlayan gece Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları Kuzey Irak’taki terör inlerine operasyon başlattı. Uçaklar, Siha’lar ve uzun menzilli toplar ile terör hedefleri yerle bir ediliyor. Milli Savunma Bakanı Akar, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik “Pençe Kilit Operasyonu”nun başlatıldığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Akar, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik “Pençe Kilit Operasyonu”nun başlatıldığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Akar: “Şu ana kadar operasyonumuz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi.”Akar: “ATAK helikopterleri, İHA, SİHA’larla desteklenen komandolar ve bordo bereliler karadan sızarak, bölgeye intikal etti. Topçu unsurlarımız hedefleri tam isabetle vurdu.”

Türkiye, Kuzey Irak’taki terör inlerine yönelik kapsamlı bir hava harekatı icra ediyor. belirlenen pKK sığınak, in ve barınakları bir bir vuruluyor onlarca teröristin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor. TSK’ya ait Atak helikopterleri, Irak’ın kuzeyini ağır bir şekilde vuruyor

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) “Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde; terör yuvalarının kilitleri tek tek parçalanıyor!” paylaşımında bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde; terör yuvalarının kilitleri tek tek parçalanıyor!” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH AĞAR’DAN İLK BİLGİLERİ

Abdullah Ağar da sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı

Irak’ın kuzeyinde dağlarda güller açıyor. – Karadan topçular. – Yakın havadan Ataklar. – Yüksek havadan SİHA’lar, F-4 ve F-16’lar. Gümbür gümbür ortalık.

İlginizi Çekebilir

Muharrem Erkek tüm müdürleri görevden aldı

Çanakkale son dakika haberleri. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediyedeki tüm müdürleri görevden aldı. Muharrem …

Sınırsız Hosting