Ana Sayfa / Kime Ait / TÜFE 2020’de yüzde 14.6 oldu

TÜFE 2020’de yüzde 14.6 oldu

Türkiye son enflasyon rakamları. 2020 TÜFE yüzde 14.6 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Aralık ayında enflasyon yüzde 14.60 olarak gerçekleşti.

2020 enflasyon oranı açıklandı beklentilerden yüksek geldi. TÜİK, aralık ayına ilişkin tüketici enflasyonunu açıklandı. TÜİK’in verilerine göre aralık ayında TÜFE yüzde 1.25 artarken memur ve emekli maaşlarını etkileyecek yıllık enflasyon ise yüzde 14.6 oldu

NAKDİ ÜCRET ÖDEMESİ 8 OCAK’TA

Bakan Selçuk’tan açıklama. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aralık ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 Ocak’ta başlayacağını duyurdu.

Ödemelerin banka hesapları üzerinden yapılacağını anımsatan Bakan Selçuk, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemelerinin ise PTT aracılığıyla yapılacağını yineledi.

Bakan Selçuk “Ücretsiz izne ayrılan çalışanlarımızın nakdi ücret desteği ödemeleri 8 Ocak tarihinde yapılacak” ifadelerini kullandı.

Salgının etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında çalışanları ile işverenleri desteklemeye devam ettiklerini belirten Bakan Selçuk, Nakdi Ücret Desteği’nin Resmi Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 17 Ocak tarihinden itibaren olmak üzere 2 ay daha uzattıklarını hatırlattı.

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting