Ana Sayfa / Manşet / TÜİK, Kılıçdaroğlu’nu içeriye almadı

TÜİK, Kılıçdaroğlu’nu içeriye almadı

Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’e giremedi kapıda basın açıklaması yaptı. Türkiye’nin ana muhalefet Partisi Lideri, TÜİK gibi bir kuruma bile alınmıyor. Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının Türkiye’ye getirdiği son noktayı canlı olarak gösterdi. TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine randevu vermeyen TÜİK’e gitti. Kılıçdaroğlu ve CHP yetkililerinin gittiği TÜİK, kapılarını açmadı. TÜİK görevlileri tarafından Engin Özkoç’a ‘randevunuz olmadığı için giriş yapamazsınız’ yanıtı verildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’ten içeri giremedi. Kılıçdaroğlu: Kapılar kapanıyor. Böylesine bir tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik!

Kılıçdaroğlu: Buraya gelişimin nedeni milyonların hakkını savunmak. Devlet memurlarına sesleniyorum; Görevinizi yapın. Kılıçdaroğlu: Memurun, işçinin, milyonların hakkını savunmak için TÜİK’e geldim; bu verileri nereden aldınız diye soracaktık.

TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklama ile TÜİK’in kendisine randevu vermediğini ifade etmiş ve “Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” demişti…

Saat 11.00’de TÜİK binasına gelen Kılıçdaroğlu, içeri alınmadı.
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP lideri, “TÜİK’in rakamı 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Dün TÜİK başkanlığından randevu istedik, sağlıklı bilgiler almak istedik. Randevu verilmediğini, kabul edilemeyeceğimizi ifade ettiler. İnternet sitelerindeki açıklamada ‘Merkezlerimize gelip bilgi alabilirsiniz’ yazıyor. Devletin sahip olduğu bilgiler ve bu bilgilerin nasıl toplandığı ana muhalefet liderine açıklanmak istenmiyor. TÜİK, bu tablo, aslında Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için çok önemli bir tablodur. Enflasyon rakamlarını açıkladılar, bu rakamlar güven vermiyor. Buraya gelişimin nedeni milyonların hakkını savunmak. Devlet memurlarına sesleniyorum; Görevinizi yapın. TÜİK bir devlet kurumu olmaktan çıkmış, bir Saray kurumu olmuştur” dedi.

Kılıçdaroğlu ve beraberinde CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel görüşme için TÜİK’e geldi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyete TÜİK’in kapıları randevuları olmadığı gerekçesiyle açılmadı.

İlginizi Çekebilir

Süper Lig 36. hafta maçları aynı saatte

Süper Lig’deki tüm maçlar aynı gfün aynı saatte oynanacak. 12 Mayıs Süper Lig maçları pazar …

Sınırsız Hosting