Ana Sayfa / Kime Ait / Tümer Metin kaç doğumlu, nereli, neci

Tümer Metin kaç doğumlu, nereli, neci

Eski Futbolcu Tümer Metin kaç doğumlu, aslen nereli ve kim diye soruluyor. Gamze Topuz ile aşk yaşadığı öne sürülen spor yorumcusu Tümer Metin’in yaşı da ve hiç evlenip evlenmediği merak ediliyor. 

Tümer Metin hangi takımlarda futbol oynadı ve milli takım karnesi. Tümer Metin nereli, kaç yaşında ve kimdir bilgileri, özgeçmişi. Tümer Metin kimdir, Zonguldakspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda top koşturmuş olan futbolcu.

1974 DOĞUMLU TÜMER METİN ZONGULDAK’LI

Tümer Metin, 14 Ekim 1974‘te Zonguldak‘da doğdu. Futbola Zonguldakspor’un alt yapısında “Minik Takım” ile başladı.
Orta saha mevkiinde görev alan eski Türk millî futbolcudur.

Kulüp kariyeri

Zonguldakspor altyapısında futbola başlayan Tümer Metin, burada 1993 senesinde Zonguldakspor A takımına yükselmiştir. Üç sene Zonguldakspor’da başarılı bir performans sergiledikden sonra 1993-1994 sezonunda Karadeniz yöresinin güçlü takımlarından Samsunspor’a transfer olmuştur. Samsunspor’da takıma bir sene sonra katılan İlhan Mansız’la güçlü bir ofansif ikili oluşturmuştur.
Neticesinde 2001-02 sezonunda İlhan Mansız’la beraber Beşiktaş’a transfer olmuştur. Beşiktaş’daki ilk senesinde orta derece bir performans sergilese de Beşiktaş’ın 100. yılı olan 2002-2003 sezonunda Türkiye Süper Lig Şampiyonu olmuştur. Ayni sezon Beşiktaşla UEFA Kupasında çeyrek final oynayarak Beşiktaş’ın Avrupa’daki en iyi derecesinde pay sahibi olmuştur. Beşiktaş taraftarı ona ‘Tümgeneral Tümer’ lakabını vermiştir, Bu oldukca başarılı sezondan sonra Beşiktaş’da dört sene oynadıkdan sonra, düşen performansindan dolayı ve Beşiktaş Çarşı taraftar grubuyla olan ilişkisi sonucu 2006-2007 sezonunda Beşiktaş’ın rakiplerinden olan Fenerbahçe’ye transfer olmuştur.
Fenerbahçe’deki ilk senesinda Süper Lig Şampiyonu olmuştur ve bu başarıda önemli pay rol oynamıştır. Askerlik sorunları yüzünden 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında Yunanistan’ın Larissa takımına kiralanmıştır. Askerlik ile ilgili sorunu olan Yaş Yasasının çıkmasıyla 2009-2010 sezonu başında Türkiye’ye geri döndü. Ara transfer doneminde tekrar Larissa’ya transfer oldu.
Tümer Metin, 2011-2012 sezonu öncesi Yunanistan Süper Ligi ekibi Kerkyra’ya transfer olmuştur.
Kerkyra ile Yunanistan macerasını ve aktif futbol hayatını sonlandırarak 10 Aralık 2011’de futbolu bıraktı.
Millî takım kariyeri

34 kez milli takımlara çağrılan Tümer Metin, 2 kez Türkiye A2 Millî Futbol Takımı, 32 kez de Türkiye A Milli Takım forması olmak üzere toplam 34 kez milli formayı giymiştir.
Tümer Metin biyografisi

Tümer Metin kimdir?

Tümer Metin 14.10.1974 tarihinde doğmuş olup Eski Futbolcu olarak görev yapmaktadır.

Tümer Metin kaç yaşındadır?

Tümer Metin 14.10.1974 tarihinde doğmuş olup 43 yaşındadır.

Tümer Metin ne iş yapar?

Tümer Metin Eski Futbolcu olarak görev yapmaktadır.

Tümer Metin nerelidir?

Tümer Metin Türkiye vatandaşıdır.

İlginizi Çekebilir

Servet Yardımcı neci, nereli ve kim?

Servet Yardımcı aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. TFF Başkan adayları kimler, hangi isimler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting