Ana Sayfa / Kime Ait / Tunceli belediyesi toplam burcu (5 Nisan)

Tunceli belediyesi toplam burcu (5 Nisan)

Tunceli Belediye Başkanı olan Mehmet Maçoğlu, belediyenin toplam borcunu ve kasasındaki bulunan parasını açıkladı. Tunceli belediyesinin toplam 68 milyon lira borcu bulunuyor.Dün mazbatasını alamayan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, bugün mazbatasını alarak belediye binasına gitti. Kayyum yetkililerinin binada bulunmadığı devir işlemleri sırasında Maçoğlu’na resmi evraklar teslim edildi. Evraklara göre; kayyum, Tunceli Belediyesi’ni 68 Milyon TL borçla devretti. Buna karşılık belediyenin kasada ise 266 Bin TL bulunuyor. Belediyenin borç miktarını görenler Maçoğlu’na ‘Daha çok nohut, fasülye ekmen lazım’ yorumunda bulundu

Mehmet Fatih Maçoğlu, mazbatayı alır almaz Tunceli Belediyesi’nin borcunu açıkladı.Tunceli belediyesinin kasasında sadece 266 bin lira bulunurken., borcu ise tam 68 milyon lira. Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı olarak girdiği 31 Mart Yerel Seçimlerini kazanarak Tunceli Belediye Başkanı olan ‘Komünist Başkan’ olarak tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu’na dün mazbatası ‘sebebi açıklanamayan güvenlik gerekçesi’ ile verilmemişti.

EN BORÇLU İLLERDEN BİRİ TUNCELİ

Bugün İl Seçim Kurulu’na giden Komünist Başkan Maçoğlu mazbatasını alarak Kayyum tarafından yönetilen Tunceli Belediyesine gitti. Kayyum yetkililerinin binada bulunmadığı devir işlemleri sırasında, Maçoğlu’na resmi evraklar teslim edildi. Verilen resmi evraklara göre, Kayyum, Tunceli Belediyesi’ni 68 Milyon TL borçla devretti. Belediyenin kasada ise 266 Bin TL bulunuyor.

Ovacık Belediyesi’nide büyük bir borçla devralan Maçoğlu bölge halkı ile birlikte belediyeye ait hazine arazilerine ektikleri organik nohut ve fasulyeleri satarak hem belediyenin borçlarını ödemiş hem de öğrencilere burs vermişlerdi. Tunceli Belediyesi’nin borç miktarını görenler Maçoğlu’na ‘Daha çok nohut, fasülye ekmen lazım’ yorumunda bulundu. Maçoğlu ayrıca, resmi işlemlerin halledilmesinden sonra Tunceli halkını saat 13.00’da belediye önüne çağırdı. Maçoğlu’nun çağrısıyla belediyenin önüne toplanan Tunceli halkı halaylarla başkanlığı kutluyor.

İlginizi Çekebilir

Kafe ve restoran boykotu büyüyor

Restoran ve kafelere yönelik fahiş fiyat boyoktu giderek büyüyor. birçok kafe ve restoran büyük ciro …

Sınırsız Hosting