Ana Sayfa / Gündem / Türkevi’ne çirkin saldırı

Türkevi’ne çirkin saldırı

New York’taki Türkevine vandal saldırısı.22 Mayıs’ta kimliği belirsiz bir saldırganın New York’taki Türkevi’ne demir levyeyle saldırmasına Türkiye’den ve dünyadan sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkevi’nin camlarını kıran bu teröristi bulmamız gerekiyor” ifadelerini kullanırken, ABD Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı. Son olarak New York Polis Departmanı (NYPD), sosyal medya hesabından saldırganın arandığına ilişkin bir paylaşımda bulundu

Türkevi saldırıya uğradı ABD’de.

New York'taki Türkevi'ne saldıran kişi aranıyor

22 Mayıs günü sabaha karşı 03.14’te kimliği belirsiz bir kişi, New York’ta bulunan Türkevi’ne demir levyeyle binanın alt katındaki bazı camları kırdı. Saldırının ardından başta Türkiye ve ABD’den sert tepki geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU TERÖRİSTİ BULMANIZ GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD yetkililerine seslendiği konuşmasında, “Türkevi orada size bir emanettir. Türkevinin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Türkevi’nin camlarını kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Hadi bakalım hemen, süratle bu teröriste bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım.” ifadelerini kullandı.

New York'taki Türkevi'ne saldıran kişi aranıyor

Türkevi’ne alçakça saldırı yapıldığını dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD’den, saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak diplomatik temsilciliklerimize gerekli korumayı sağlamasını bekliyoruz. Seçim süreci başta olmak üzere, vatandaşlarımıza her türlü hizmeti özveriyle sağlayan meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”  dedi.

New York'taki Türkevi'ne saldıran kişi aranıyor

NYPD: SALDIRGAN ARANIYOR

Saldırının ardından Türkevi’nin etrafına güvenlik şeridi çeken New York Polisi, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

New York'taki Türkevi'ne saldıran kişi aranıyor

New York Polis Departmanı (NYPD), kimliği belirsiz saldırganın arandığına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İlginizi Çekebilir

İBB, peşkeş çekilen mülklerini geri alıyor

İstanbul’da TÜGVA ve AKP’ye verilen mülkler tek tek geri alınıyor. İstanbul adeta TÜGVA ve AKP’ye …

Sınırsız Hosting