Ana Sayfa / Kime Ait / Türkiye 10 milyon Rus turist bekliyor

Türkiye 10 milyon Rus turist bekliyor

Bu yıl Türkiye’ye en az 10 milyon Rus turist gelmesi bekleniyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, AB’nin Rusya’ya ambargo koyması Rus turistleri ülkemize yönlendirdi. AB ülkelerinin Rusya’ya yönelik yaptırımları kapsamında hava sahasını kapatmasıyla Rus turistlerin tatil için Türkiye tercihlerinin artması bekleniyor. Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman, “Hava sahamızın açık olması bizim için bir avantaj olacak” dedi.

Türkiye bu yıl en az 10 milyon Rus turist bekliyor. Rusların tatil rotası mecburen Türkiye oldu. Rusya’nın, Ukrayna’yı işgalinin ardından Avrupa Birliği’nden (AB) gelen yaptırım hamlelerinden biri de Rus uçaklarına hava sahasını kapatması oldu. Bu durumun Rusya’dan Avrupa’ya giden turist sayılarına da yansıması bekleniyor. 2019’da 10 milyona yakın Rus turisti ağırlayan Avrupa ülkeleri, 2020 ve 2021’de de Kovid-19’un etkilerine rağmen milyonlarca Rus turisti ağırlamıştı. Rus turistler tarafından özellikle tercih edilen İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerine giden turistlerin de bu yıl Türkiye’yi tercih etmesi bekleniyor. Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova da Rus turistler için Türkiye ve Mısır’ı işaret etti.

‘AVRUPA’YA GİDEMEYECEK RUS TURİSTLERİ DE EKLERSEK BU SAYI BELKİ 10 MİLYONA ULAŞACAK’

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Birol Akman, konuyla ilgili Sputnik’e açıklamasında, “Hava sahamızın açık olması bizim için bir avantaj olacaktır. Bu sene Rusya’dan hayli fazla turist bekliyoruz. 2019’da 5 milyon turist geliyordu, son iki senedir biraz düşmüştü ama bu sene daha da artmasını bekliyoruz” dedi. Akman, şunları ekledi:

Umuyorum ilerleyen günlerde de hükümet politikamız hava sahamızı kapatma yönünde olmaz. 5 milyondan daha fazla turist bekliyoruz. Avrupa’ya gidemeyecek Rus turistleri de eklersek bu sayı belki 10 milyona ulaşacak. Bu ekonomimiz için büyük bir avantaj olacak. 2019’da Türkiye’ye toplam 55 milyon turist gelmişti, 2022 hedefimizi ise 42 milyon turist olarak planlamıştık. Türkiye’nin 70 milyon turisti ağırlayacak kapasitesi var. Kovid-19 konusunda da güvenli sertifikayı ilk uygulayan ülkelerden biriyiz. Bundan dolayı da İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerin önüne geçtik. Kovid-19’un içinden geçtiğimiz 2020-2021’de en çok turist getiren ülke olduk. Bu kapsamda turist ağırlama konusunda diğer ülkelere göre daha çok hazırlıklıyız. 10 değil 15 milyon Rus turist de gelse hepsini ağırlayabiliriz.

İlginizi Çekebilir

TikTok ABD’ye savaş açtı

ABD’de TikTok davası başlıyor. TikTok AB’ye karşı dava açtı. Tiktok’un sahibi ByteDance, uygulamanın ABD’de yasaklanması …

Sınırsız Hosting