Ana Sayfa / Ekonomi / Türkiye 2. çeyrekte de büyüdü
EKONOMİ BÜYÜME TÜRKİYE

Türkiye 2. çeyrekte de büyüdü

Türkiye büyüme oranı 2023 Türkiye ekonomisi kaç büyüdü bilgisi. Türkiye İstatistik Kurumu, 2023’ün ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre, yılın ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüme gösteren Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte de yüzde 3.8 oranında büyüdü.

Türk ekonomisi krize rağmen büyüyor ancak bir kesim zenginleşirken büyük yığınlar fakirleşiyor. Türkiye  İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023’ün Nisan-Haziran dönemine denk gelen Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verisini açıkladı. Buna göre, Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. İlk çeyrekte büyüme yüzde 4 olarak gerçekleşmişti.

Yılın ikinci çeyreğinde en hızlı büyüyen sektör yüzde 6,6 ile diğer hizmet faaliyetleri oldu. Hizmetler yüzde 6,4, inşaat yüzde 6,2, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 5,1, finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 4,9, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 3,2, bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 1,3 ve tarım sektörü yüzde 1,2 büyüdü. Sanayi yüzde 2,6, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri ise yüzde 1,2 daraldı.

Yerleşik hanehalklarının tüketim harcamaları ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,6 arttı. Devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 5,3, gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise yüzde 5,1 arttı.

Mal ve hizmet ithalatı, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 20,3 artarken ihracat yüzde 9 azaldı.

AA Finans’ın anketine katılan ekonomistler, gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,32 arttığını öngörüyordu.

İlginizi Çekebilir

Hülya Koçyiğit’in damadının oteli iflas etti

Ender Alkoçlar’ın oteli iflas etti. Lider TV’nin de sahibi olan Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın …

Sınırsız Hosting