Ana Sayfa / Manşet / Türkiye aşı olmayan sayısı

Türkiye aşı olmayan sayısı

Türkiye COVİD-19 olmayan sayısı ve nüfusa oranı açıklandı. Türkiye’de halk aşıya temkinli yaklaşıyor aşı sonrası koronanın özellikle omicron varyantının patlaması şüpheleri iyice arttırdı. Korona aşı olmayanlar daha mı sağlıklı artık daha çok sorgulanırken aşı olanlar aşı olmayanların üstünlüğü ne diye kendi kendilerine çelişki yaşamaya başladı.

Aşı olmayanlar koronaya yakalanmıyor mu?, Türkiye korona aşısı olmayan sayısı ve oranı Avrupa’ya göre neden yüksek sorusu. Türkiye’de Kovid-19’a karşı hiç aşı olmayanların oranı yüzde 32 iken, Portekiz’de bu oran yüzde 5 oldu. İki ülkenin oranlarını grafikle paylaşan Endüstri Mühendisi Zeki Berk, Türkiye’de 24 milyon kişinin hiç aşı olmadığını açıkladı.

Türkiye’de Kovid-19 vakaları ve ölümleri her geçen gün artıyor. Günlük Ölümlerin 2021 Zirvesi Oranı”nı ve Kovid-19’a karşı aşı olmayanların oranlarını Endüstri Mühendisi Zeki Berk, grafik şeklinde paylaştı. Türkiye ile Portekiz’i kıyaslayan Berk, Türkiye’de “hiç aşı olmayanların” oranın 32, Portekiz’de ise bu oranın yüzde 5 olduğunu açıkladı. Berk, Türkiye’de “hiç aşı olmayanların” sayısının 24 milyon olduğunu belirtti.

Berk, paylaştığı grafikte şu ifadelere yer verdi:

“Hiç aşı olamayan kişilerin oranı Türkiye’de %32 , Portekiz’de %5. Türkiye’de günlük Covid-19 ölümleri artmaya devam ediyor. Aşılamayı ve diğer önlemleri etkin bir şekilde kullanan Portekiz, Covid-19 ölümlerini 1 yıldır, ülkede daha önce görülen zirvenin çok altında tutabildi. Hiç aşı olmayan kişi sayısı 24 milyon. Covid-19 nedeniyle ölen 91 bin. Kolay, kolay bitmez”
Berk, paylaştığı bir diğer grafikte ise Türkiye’de son 6 haftanın günlük Kovid-19 vaka ortalaması ve son 4 haftanın günlük Kovid-19 ölüm ortalamasını hesapladı. Berk, paylaşımında “Önümüzdeki hafta günlük ölüm ortalamalarındaki artışın durması veya bu haftanın ortalamasının altına inmesi olası gözüküyor” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Prostat kanseri için yeni çare

Prostat kanserine yeni çözüm ve çare geliyor. Prostat sorunları için en etkili çözüm ve prostat …

Sınırsız Hosting