Ana Sayfa / Manşet / Türkiye Kanada’dan hangi silahları alıyor

Türkiye Kanada’dan hangi silahları alıyor

SAVUNMA VE SİLAH HABERİ. Türkiye Kanada’dan hangi silahları ve techizatları alıyor, Kanada Türkiye’ye neden silah satışını dondurdu bu neleri kapsıyor sorusu. Türkiye İHA ve SİHA gibi araçları için Kanada’dan kamera sistemleri ve elektronik bazı sistemleri alıyordu. Kanada Dışişleri Bakanlığı verilerine göre 2018 yılında Türkiye’ye yapılan silah ihracatı yaklaşık 87 milyon Kanada dolarına ulaşmıştı.

Kanada. Azerbaycan-Ermenistas savaşı nedeniyle Türkiye’ye silah ve techizat satışını dondurdu. Kanada Türkiye’ye özellikle İHA ve SİHA’larda kullanılan kamera sistemlerini satıyordu. Kanada daha önce’de aynı satış yasağını uygulamıştı .

BARIŞ PINARI HAREKATI VE KANADA’DAN SİLAH SATIŞI YASAĞI GELMİŞTİ

O dönemde kanada yine Türkiye’ye yönelik silah satışlarını yasaklamıştı.

Kanada’da Justin Trudeau’nun başbakanlığındaki liberal hükümet, ‘Barış Pınarı Harekatı’ nedeniyle Türkiye’ye başlattığı silah ambargosunu süresiz uzattığını açıkladı.

Küresel İşler Bakanlığı’nın silah kontrolü bölümünün direktör yardımcısı Charles-Marie Matte’nin gönderdiği e-postada Türkiye’ye silah satışı için onay vermenin ikinci bir emre kadar askıda olduğu bildirildi.

Füze savunma sistemi satışı hariç

E-postada sadece Kanada’nın uluslararası ‘müttefiklik taahhütleri kapsamına giren istisnai şartlarda’ hükümetin izin çıkarmayı değerlendirebileceği belirtildi.

Matte, ‘bunun bir örneğini NATO füze savunma sistemi için bileşen ihracının oluşturabileceğini’ kaydetti.

Ankara’dan yapılan açıklamalarda Washington’ın uygun fiyat sunması halinde ABD yapımı MIM-104 Patriot hava savunma füze sistemi satın alma istekliliği dile getirilmişti.

İlginizi Çekebilir

Tokat deprem büyüklüğü

Tokat son deprem büyüklüğü. Tokat’a yeni büyük deprem bekleniyor mu? Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde …

Sınırsız Hosting