Ana Sayfa / Manşet / Türkiye, mültecilerin Avrupa’ya geçişine izin verecek

Türkiye, mültecilerin Avrupa’ya geçişine izin verecek

Türkiye, Avrupa’ya deniz ya da kara yoluyla geçmek isteyen mültecilere engel olmayacak. Türkiye ile AB arasındaki ipler de gerildi. 28 şubat. İdlib’de çok sayıda şehit verilmesini ardından Türkiye tarihin en önemli kararlarını almaya başladı. Türkiye mülteciler için AB kapısını açıyor.Türkiye’den üst düzey bir yetkili, Reuters’e verdiği demeçte, Türkiye’ye Suriyeli mültecilerin artık karadan ve denizden Avrupa’ya ulaşmasını durdurmamaya karar verdiğini açıkladı.
Türk yetkili, Türk polisi, sahil güvenlik ve sınır güvenlik görevlilerinin geri çekilmesi emredildiğini de sözlerine ekledi. Perşembe günü erken saatlerde, yerel bir Türk vali İdlib’deki Türk ordusuna yapılan saldırının 22 askerin şehit olduğunu söyledi. Türkiye mülteciler için Avrupa’ya açılan kara ve deniz sınır kapılarını açtı. İsteyen mülteciler başta Suriyeliler olmak üzere Avrupa’nın istediği ülkesine gidebilir artık. 

TÜRKİYE AYAKTA

Beştepe’de gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık ettiği güvenlik zirvesi yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İdlib’deki gelişmelerle ilgili CHP Merkez Yürütme Kurulu’nu topladı. CHP’li bir grup milletvekilinin de Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Hatay’a gittiği öğrenildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve divan üyelerinin MHP Genel Merkezi’nde İdlib’de yaşanan gelişmeleri takip ettiği belirtildi.

İYİ Parti’den gelen açıklamada da, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İdlib’de meydana gelen gelişmelerle ilgili olarak sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Genel Başkan Akşener Balıkesir’deki programını iptal ederek, gelişmeleri takip ve değerlendirmek üzere Ankara’ya dönüyor.” denildi.

NATO TÜRKİYE’Yİ YALNIZ BIRAKTI

İdlib’de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu 22 asker şehit oldu. Saldırı haberi sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştüğü açıklandı.

Görüşmede NATO’nun İdlib’deki gelişmelere ilişkin nasıl devreye gireceği ve rejimin saldırılarına karşı alınabilecek önlemlerin ele alındığı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

Tokat deprem büyüklüğü

Tokat son deprem büyüklüğü. Tokat’a yeni büyük deprem bekleniyor mu? Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde …

Sınırsız Hosting