Ana Sayfa / Gündem / Türkiye resmi göçmen sayısı

Türkiye resmi göçmen sayısı

Türkiye’de kayıtlı resmen göçmen sayısı açıklandı. Göç idaresi Türkiye’deki düzenli göçmen sayısını resmi olarak açıkladı ancak düzensiz göçmen sayısını bilen yok. Bazı yerlerde göçmen nüfusu TC vatandaşlarının sayısını geçti, kendi gettıo ve mahallelerini kurdular. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Göçmen sayıları hakkında bilgi verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Türkiye göçmen ülkesi oldu sayı resmi rakamlarda bile hayret uyandırıcı büyüklükte. Elini kolunu sallayanın girdiği ülke olan türkiye düzenli ve düzensiz göçmenler için adeta bir cennet her türlü imkan ve konfor kendilerine sağlanıyoır. *Bugüne kadar, yabancı sayısının Türk vatandaşı nüfusuna oranla %20’yi aştığı 1.169 mahallemiz, yoğunluğun azaltılması amacıyla yeni yabancı kaydına kapatılmıştır.

“ÜLKE GENELİNDE 4.893.752 GÖÇMEN VAR”

*İstanbul’da kapalı mahalle sayısı 54’tür. Ülkemiz genelinde göçmen sayısı 4.893.752’dir. Yabanci sayıları, Göç idaresi Başkanlığımıza ait goc.gov.tr adresinde her hafta düzenli olarak yayınlanmaktadır.

*Ülkemizdeki yabancı sayılarına ilişkin özellikle sosyal medyada yer alan mesnetsiz yorumlar, yayınlanan rakamlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır! Bir kez daha vurguluyoruz ki: Düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam etmektedir!

1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla tüm illerimizde, yabancı yoğunluğunun Türk vatandaşı nüfusuna oranla yüzde 20’yi aştığı toplam 63 ilde 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılmış olup İstanbul ilimizde kapalı mahalle sayısı 54’tür.”

Açıklamada şunlar da kaydedildi; “Açıklamadan anlaşılacağı üzere İstanbul ilimizde 39 ilçenin ikamet iznine kapatıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup halihazırda 10 ilçe yeni ikamet izni başvurusuna kapalı durumdadır. Mekansal yoğunlaşmaya yönelik izleme ve değerlendirme çalışmalarımız devam etmektedir.”

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting