Ana Sayfa / İlginç / Türkiye’de şu anda yanan yerler

Türkiye’de şu anda yanan yerler

Her ilden her ormandan yangın haberi geliyor Türkiye’de. Manavgat, Bodrum, Marmaris gibi onlarca bölgede yangınlar yerleşim yerlerine otellere sıçradı. Türkiye’nin dört bir yanında peş peşe yangın haberleri geliyor… Kütahya’nın Emet, Muğla’nın Bodrum ile Köyceğiz, Aydın’ın Didim ve Antalya’nın Alanya ilçelerinde de orman yangınları çıktı. Ekipler bölgeye sevk edildi. Köyceğiz, Didim, Emet, Dalaman ve Alanya’daki yangınlar kontrol altına alınırken, diğer bölgelerde çalışmalar sürüyor.

Türkiye’de orman yangınlarının devam ettiği iller ve ilçelerin sayısı artıyor. Bodrum’da Marmaris’te oteller yanıyor. Dün Antalya, Osmaniye, Mersin ve Adana derken bugün de Türkiye’nin birçok kentinde orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangınlara müdahale ediyor.

BODRUM

Muğla’da Marmaris, Bodrum, Köyceğiz ve Dalaman’da aynı anda başlayan orman yangınlarını söndürmek için ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Bodrum Meşelik Mahallesi Pina Yarımadası Bodrum-Milas yolu üzerindeki ormanlık alanda çıkan yangın sonucu Bodrum semaları dumanla kaplandı.

Söndürme ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Havanın aşırı sıcak ve nemin de oldukça düşük olmasından dolayı alevlerle mücadele güçleşiyor.

OTELLER TAHLİYE EDİLİYOR

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Köyü yakınlarındaki Kuyucak Mevkii’ndeki asırlık çam açlarının bulunduğu ormanlık alanda saat 14:45 sıralarında başlayan orman yangınının şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdüğü belirtildi. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ederken, alevler Titanic adlı otele de sıçradı. Müşteriler olası bir tehlikeye karşı otellerden teknelerle denizden tahliye edildi.

TURİSTİK TESİSLERİN İÇİNE KADAR GİREN ALEVLER KORKU DOLU ANLAR YAŞATTI

Rüzgarın etkisi ile büyük bir hızla büyüyen ve beş yıldızlı üç turistik tesisin bulunduğu otellere yönelen alevler kâbus yaşanmasına neden oldu.

Yüzlerce otel personeli yangına bahçe hortumları, damacanalar, kazma küreklerle müdahale ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait 12 itfaiye aracı ile 18 arazöz, 3 iş makinası ile yaklaşık 100 orman işçisinin müdahale ettiği yangının sonlarına doğru 1 helikopter söndürme çalışmalarına katıldı.

Bodrum’da yangının sıçradığı Titanic Otel daha önce yanan bir ormanlık arazi üzerine inşa edilmişti.

Bodrum’daki yangından alevlere 8 arazöz ve 6 itfaiye aracı ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi. İş makineleri ile da ormanlık alanda yol açma çalışmaları sürüyor.

Jandarma ekipleri, sahildeki tatilcileri tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırdı. Bazı tekne sahipleri, karadan ulaşımın zor olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için destek verdi.

ONLARCA TEKNE, BOT, JET SKİ YARDIMA KOŞTU

Otelleri Bodrum’a bağlayan karayolunun alevler nedeniyle kapanmasından ötürü ekipler uzun süre otele ulaşamadı. Yaklaşık üç bin turist ile 1500‘e yakın otel personeli alevlerden uzak bir noktada toplanırken Güvercinlik, Torba ve Gölköy limanından hareket eden onlarca balıkçı ve tur teknesi, lastik btlar, jet skiler ve sahil güvenlik botları otelin sahiline gelerek turistleri alıp 1,5 mil uzaklıktaki Güvercinlik sahiline ulaştırdılar.

12 KİŞİ YARALANDI, KARAYA ÇIKARILAN TURİSTLER BAYGINLIK GEÇİRDİ

Alevlere müdahale eden 12 otel perosneli yaralanırken, tekne ve botların kurtardığı turistlerden 16 tanesi baygınlık geçirerek karada bekleyen ambulanslarda tedavi altına alındı. Üç turistin ambulans ile hastaneye kaldırıdığı belirtildi. Bazı turistlerin otelden ayrılırken yanlarına bavullarını aldıkları görüldü.

Ukrayna’dan tatile gelen Kruseva Nadia (35) “Eşimle balayına gelmiştik, önce dumanlardan adından birden alevler otelin etrafını sardı, Karayolunun kapandığını gördük, ardından plaja kadar alevler yangın çıkardı, çok hızlı ve organize bir şekilde yapılan kurtarma operasyonu sayesinde hayattayız, balıkçılar tekneciler çok yardımcı oldu” dedi.

BALIK ÇİFTLİĞİ TESİSİ ZARAR GÖRDÜ

Jandarma, polis ve trafik ekiplerinin büyük güvenlik önlemi aldığı yangında yaklaşık 40 hektarlık alan kül olurken yangının birkaç noktan birden çıktığı belirtildi. Güvercinlik sahilinde bulunan özel bir şirkete ait balık çiftliği yem ve kuluçkahanesindeki tesislerin bir bölümü yanarak zarar gördü. Yaklaşık 3 saatte kısmen kontrol altına alınabilen yangın ile ilgili soğutma çalışmaları devam ederken, karaya çıkarılan turistler ilçedeki muhtelif otellere yönlendirildi.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Sınırsız Hosting