Ana Sayfa / Kime Ait / Türkiye’deki yerli ve yabancı kırtasiye markaları

Türkiye’deki yerli ve yabancı kırtasiye markaları

Yerli ve yabancı krıtasiye markaları ve ürünleri. Türkiye’de satılan yabancı ve yerli kırtasiye firmaları ve ürünleri. Türkiye’deki kırtasiye firmaları ve ürünleri. 

Kırtasiye üreten yerli ve yabancı firmalar ve markaları. Türkiye’de satılan yerli ve yabancı kırtasiye ürünleri, firmaları ve markaları bilgisi.

FATİH KALEM

İstanbul Tahtakale’de 1960’lı yıllarda ticarete başlayan Kemal Çiftcioğlu; yılların tecrübesini, iş fikri ile birleştirerek 1993 yılında Fatih Kalem San ve TİC. A.Ş’yi kurmuştur.

LETS

Fima Kırtasiye 2008 yılında OFICA ve LETS markalarını çıkararak yerli kırtasiye ürünleri sektörüne önemli katkılar sağlamıştır.

MOPAK DEFTER – KAĞIT

1926 ‘da Mehmet Ali Molay İzmir Fevzi Paşa Bulvarı’nda bölgenin ilk basımevini kurar, kağıt tacirliğine başlar. Bu şekilde temelleri atılan firma İzmir merkezli olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

UMUR DEFTER

1988 yılından bu yana İstanbul’da basım ve kırtasiye sektöründe yer alan firma defter üretiminin yanı sıra baskı hizmetleri de veren yerli bir firmadır.

CROSS

Amerika merkezli firmanın kökeni 1846 yılına kadar dayanmaktadır. Haç anlamını taşıyan marka ismi iile dünyanın birçok ülkesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

RIO

Fatih Kalem Kırtasiye’nin alt markalarından biri olarak piyasada varlığını sürdüren, cetvel, pergel gibi ürünlerden oluşan bir markadır.

PİLOT KALEM

Pilot Corporation Tokyo, Japonya merkezli kalem üreticisidir. Şirket çeşitli kâğıtlar ve mücevherler de üretmektedir fakat en ünlü ürünü pilot kalemdir. ABD’deki en büyük üçüncü, Japonya’da ise en büyük kalem üreticisidir. Pilot kalemler en çok Japonya, Kore ve ABD’de üretilmektedir.

TURBO

Fatih Kalem Kırtasiye’nin alt markalarından biri olarak ortaya çıkmış kelem uçları markasıdır.

UNİ-BALL

Mitsubishi Pencil’ın dünya markası Uni-ball, 1887 yılında Japonya’da kurulmuş bir firmadır.

KUM

Fatih Kalem Kırtasiye’nin alt markalarından biri olarak faaliyetini devam ettiren kalmetraş markasıdır.

GIPTA KIRTASİYE – DEFTER

Gıpta Grup bünyesinde yer alan defter üretimi yapan firma Ankara merkezli bir firmadır.

PENSAN

1967 yılında İstanbul’da kurulan Pensan Kalem A.Ş ürettiği kaliteli kalem ve kırtasiye malzemeleri ile pazarın öncü ve lider firmalarından birisi olmuştur.

PELİKAN

Pelikan dolma kalem ve çeşitli yazı araç gereçleri üreten ve diferansiyel-piston doldurma yönteminin patentini almış olan Alman şirkettir. 1832 yılında Carl Hornemann tarafından kurulmuştur.

MİKRO

Şahin Kırtasiye bünyesinde yer alan yerli kırtasiye markası Mikro, kalem, silgi, kalemtıraş, cetvel çeşitleri gibi birçok ürün gamını barındırmaktadır.

STABİLO

1855’te Almanya’da kurulmuş kırtasiye ürünleri üreten markadır.

FABER CASTEL

Faber-Castell; Almanya merkezli yazı ve resim araç gereçleri; zımba ve cetvel üreten şirkettir.

ADEL

Adel Kalemcilik, Faber-Castell firmasını Türkiye’de yaymak amacıyla 1969’da Türkiye’de kurulan kırtasiye firnasıdır. Buradan yola çıkarak Almanya kökenlidir denilebilir.

ROTRİNG

Rotring Almanya Hamburg’ta kurulan teknik resim ve teknik çizim materyalleri üreten bir şirkettir.

SCRİCS

18 Aralık 1963’de Scrikss, Metal ve Plastik şirketi olarak kuruldu. Kurucular arasında, o dönemin kırtasiyeciliğinin en ünlü ithalatçı ve dağıtıcıları arasında yer alan Hayati V. Rodrik, Yako Yahya, Albert Mitrani, Tegolgos Yardımcı kardeşler, Yusuf Işık ve Sevi Ender kardeşler vardı.

BIC

Société Bic Clichy, Fransa merkezli şirkettir. 1945 yılında kurulmuştur. Çakmak, mıknatıs, tükenmez kalem, tıraş bıçağı, jilet ve su sporları gereçleri gibi uzun ömürlü kullanılmayan ürünler üretmesiyle tanınmaktadır.

VE-GE

Çeşitli kırtasiye ürünlerinin yanı sıra önde gelen bant firmasıdır. Vadat Gençtürk tarafından kurulmuş yerli bir marka olarak öne çıkmaktadır.

UHU

UHU GmbH & Co. KG Bühl, Almanya merkezli yapışkan ürünler üreticisidir. 1905 yılında, bir kimyacı olan Fischer, mürekkepleri , lastik damga pedlerini, boyaları ve yapıştırıcıları üretmeyi amaçlayan küçük bir kimyasal tesis satın almasıyla UHU’nun temelleri atılmış oldu.

TOMBOW

Tombow Pencil Co.,Ltd. (株式会社トンボ鉛筆, Kâbushiki-gaisha Tonbo Enpitsu), kalem ve kalem uçları üreten Japonya merkezli bir firmadır.

PRITT

Pritt, Henkel tarafından üretilen bir markadır. Henkel AG & Company, KGaA, bünyesinde deterjan, boya, parfüm vb. ürünler üreten birçok markayı bulundururan, merkezi Almanya’nın Düsseldorf kentinde bulunan çok uluslu şirkettir.

JOHN FABER

John Eberhard Faber tarafından Almanya’da kurulmuş kırtasiye üreticisi bir firmadır.

İlginizi Çekebilir

Antalya Limak Lara Hotel faturası

Antalya’daki Limak Lara Hotel Türk vatandaşına milliyet farkı kesti 120 Euro. Türk vatandaşları Türkiye’de aşağılanmaya …

Sınırsız Hosting