Ana Sayfa / Genel / Türkiye’ye mülteci kampı mı kurulacak?

Türkiye’ye mülteci kampı mı kurulacak?

Türkiye, Afganistanlılar için mülteci kampı noktası mı olacak? Türkiye’ye mülteci kampı kurulacak iddiası ve açıklamalar. “Türkiye’de mülteci merkezi kurulması” yönünde İngiliz basınında çıkan haberlere yanıt veren Dışişleri Bakanlığı, “Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir” açıklaması yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ise bu açıklamaya çok sert tepki geldi.

Türkiye mülteci kampı üssü mü olacak, Afganlılar Türkiye’de kurulacak mülteci kamplarına mı yerleştirilecek, Biden, Kabil’den kalkan uçaklar ABD’ye gelmeyecek derken Türkiye’ye mi inecek demek istedi ve yetkililerin açıklamaları. Dışişleri Bakanlığı, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’ın kaleme aldığı makalenin ardından İngiliz basınında yer alan ‘Türkiye’de mülteci merkezi kurulması’ yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

“KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi;

*Birleşik Krallık basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye’de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

*Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı bu açıklamaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çok sert açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı karşı çıkmasa ülke çıkarlarını korumak aklınızdan dahi geçmiyor. Biz sesimizi çıkarıyoruz, yarım saat sonra siz uyanıyorsunuz. Antetli A4 Bakanlığı’na dönüştünüz. Yüzlerce yıllık hariciye geleneğimize yazık”

ABD VE İNGİLİZ PALINA: TÜRKİYE MÜLTECİ KAMPI YAPILSIN

İngiliz medyasında bir gazetede makale kaleme alan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, ülkenin Afgan mültecilerle ilgili planını açıkladı. Wallace, Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için merkezler kurma planı yaptığını belirtti. Ben Wallace’ın açıklamaları, İngiliz medyasında geniş yer buldu.

KILIÇDAROĞLU: KİMSEYİ BİZİM TOPRAKLARIMIZA BU USULLE GETİREMEZSİNİZ

Ben Wallace’ın açıklamalarına Türk siyasetçilerden tepki yağdı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir soru yönelterek, İngiltere’ye seslendi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Gelişmelere dair sizi bilgilendirmeye devam ediyorum. İngiltere Savunma Bakanı Wallace, kendilerine hizmet etmiş Afganlara, Türkiye’de “mülteci merkezleri” kuracaklarını ilan etti ve Afganları ülkemize davet etti. Kendilerine mülteci seçecekler, kalanlar ülkemizde bırakılacak.

* Şimdi Erdoğan’a sorum şu: “Ben anlaşma yapmadım” dediğin ülkeler, artık Türkiye Cumhuriyeti’nin fikrini alma ihtiyacı dahi duymadan bunları söyleyebilecek hale mi geldi? Yoksa anlaşma yaptın diye mi bu kadar cüretkârlar? Hangisi doğru? Bir kere dürüst ol Erdoğan!

* İngiltere’ye de buradan sesleniyorum: Size hizmet eden Afganları ölüme terk etmiş olmanız insanlık dışıdır. Ancak şu konuda emin olun ki, sizin sorumsuzluğunuzun ceremesini halkımız mahallesinde çekmeyecek. Kimseyi bizim topraklarımıza bu usulle getiremezsiniz!

İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe lige havlu attı

Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı kalmadı. Konyaspor-Fenerbahçe maçı 0-0 bitti ve Galatasaray’la arasındaki puan farkı 6’ya çıktı. …

Sınırsız Hosting