Ana Sayfa / Sağlık / Turkovac seri üretime geçti

Turkovac seri üretime geçti

Turkovac onay kodunu aldı seri üretime geçti artık isteyen Kurkovac vurdurabilecek. Koronadan korkanlar için bol bol aşı çeşidi oluştu isteyen istediğini vurduracak aşılardan.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı çalışması Turkovac’ın acil kullanım onayı aldığını açıkladı.

İsteyene Turkovac, isteyene Biontech dileyene Sinovac ya da Moderna. Aşılardan aşı beğen dilediğini vurdur korona aşısı diye bol bol, üretiliyor üstelik ücretsiz. Bir asprini bile ücretsiz vermeyen devlet sana bol Euro’lu aşıyı bedava veriyor durma bol bol vurdur korun koronadan sakın ha ölme dönemi başladı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Faz 1 çalışmalarında 5 Kasım 2020’de başlanan yerli aşı Turkovac’ın “acil kullanım izni” aldığını açıkladı. Turkovac’ın geliştirildiği tesislerde bulunan Koca, Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aşıyla ilgili sorularını yanıtlıyor. 

TURKOVAC NE ZAMAN VURDURULACAK

Ülkemizde üretilebilir hale gelmesi çok önemlidir. Kendi bilim insanlarımız ve araştırmacılarımız tarafından geliştirilmesi çok daha anlamlıdır. Yerli aşımızın seri üretime geçişinin mutluluğunu yaşıyoruz.

Böylece vatandaşlarımıza Sinovac ve Biontech aşısının ardından Turkovac’ı da sunabileceğiz. Turkovac’ın üretimiyle birlikte tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Turkovac aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Gelecek hafta sonundan itibaren, 10 gün içinde yıl bitmeden başta şehir hastanelerimiz olmak üzere kullanıma geçeceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Sınırsız Hosting