Ana Sayfa / Kime Ait / Türkye’nin toplam doğalgaz rezervi miktarı

Türkye’nin toplam doğalgaz rezervi miktarı

Karadeniz’de son bulunan Doğal gaz rezervi ne kadar toplam doğal gaz rezervi ne kadar ve kaç dolara tekabül ediyor sorusu. Yılın son Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Karadeniz’deki yeni doğal gaz keşfini duyuran Erdoğan, “Fatih Sondaj Gemimiz 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti. Karadeniz’de keşfettiğimiz doğal gazın bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır.” dedi.

Çaycuma sondajı nerede ne kadar gaz bulundu toplam keşfedilen doğalgaz rezervi ekonomik büyüklüğü, Türkiye’nin Karadeniz’de bulduğu doğal gaz rezervi tam 1 trilyon dolarlık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan yılın son Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 3.5 saat sürdü. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu. Karadeniz’deki yeni doğal gaz rezervine ilişkin konuşan Erdoğan, “Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma 1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti. Karadeniz’de keşfettiğimiz doğal gazın bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, geçmiş yıllarda da doğal gaz ‘müjde’si vermiş ancak herhangi bir ilerleme kaydedilmemişti. Erdoğan 2004 yılında Akçakoca yakınlarında 2009’da Sakarya’da, 2012 yılında Hakkari’de doğal gaz rezervi bulunduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

6068752.jpg

“ÜLKEMİZİN KAZANCINI HER KESİMİNE YANSITMAKTA KARARLIYIZ”

“Biraz sonra doğalgazdaki yeni müjdelerimizi milletimizle paylaşacağız. 8 bin 507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir. Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken, sosyal yardımlar, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerinde bu anlayışla hareket ediyoruz.

“EMEKLİLİKLE İLGİLİ BEKLENTİLERİ YILBAŞINDAN ÖNCE GÜNDEMDEN ÇIKARTMAK İSTİYORUZ”

“İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayışla yapacağız. Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır.”

“EYT’Yİ DE YAKINDA TAMAMLIYORUZ”

“Yeni asgari ücretin çalışanlarımıza, işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin kazancını çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT’yi de yakında tamamlıyoruz. Amacımız yılbaşından önce gündemden çıkarmak.”

‘FIRSATÇILIK PEŞİNDE KOŞANLARI ASLA AFFETMEYECEĞİZ’

“Amacımız bir sonraki yıl yani 2024’te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Ülkemizin tüm potansiyelini sonuna kadar kullanıyoruz. Fiyat artışlarının tüm kesimlerin refahlarında yol açtığı kayıpları telafi edip üzerine çıkana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz. Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir.”

6068748.jpg

“ÜLKE VE MİLLET OLARAK PEK ÇOK BEDEL DE ÖDEDİK”

“Bundan 20 yıl önce iktidara gelirken öncelikle eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, tarım, dış politika bütün bu alanlarda yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Demokrasi ve kalkınma atılımını gerçekleştirmek için uzun ve meşakkatli yolculuğun her safhası ayrı bir mücadeleyle geçmiştir. Vesayetin oyunlarını, terör örgütlerinin saldırılarını, darbecilerin teşebbüslerini, ekonomik tetikçilerin tuzaklarını birer birer kırarak ülkemizi bugünlere getirdik.

Ülke ve millet olarak pek çok bedel de ödedik. Yeri geldi milletimizin hassasiyetleri üzerinden sosyal kaos çıkarmaya, yeri geldi hak ve özgürlükler üzerinden demokrasimize saldırdılar. Şehirlerimizi kana ve ateşe boğmak istediler. Yeri geldi içimizdeki bazı hainleri kullanarak darbe girişimlerinde bulundular. Hamdolsun milletimizle omuz omuza, yürek yüreğe vererek bunların hepsini de bertaraf ettik. Son 1 yıldır yaşadığımız ekonomik türbülans bu sürecin örneklerinden biridir.”

“PAZAR GÜNÜ YENİ UMUT VE HEYECANLARLA 2023’E MERHABA DİYECEĞİZ”

“20 yılın her senesi gibi 2022’de de maruz kaldığımız tepkilere karşı verdiğimiz destancı mücadele, eser ve hizmetlerle tarihteki yerimizi yeniden aldık. 2022’yi Cumartesi gecesi uğurlayacak Pazar günü yeni umut ve heyecanlarla 2023’e merhaba diyeceğiz.”

“ÜCRETSİZ YEMEK İMKANINA SAHİP ÖĞRENCİ SAYIMIZI 5 MİLYONA ÇIKARACAĞIZ”

“Özel yetenekli öğrencilerimize hizmet veren 379 bilim ve sanat merkezine erişimi kolaylaştırmak için tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde genişleteceğiz. En fazla enerji tüketen bir okulumuza toplamda 60 megavat kapasiteli çatı üstü güneş enerji sistemi kuracağız.

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik çalışmaları yoğunlaştıracağız. Değerler eğitimini ana sınıftan itibaren sistemin temel unsurlarından biri haline getireceğiz. Yetişkinlerin yüzde 25’ini halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine dahil edeceğiz. Okullarda ücretsiz yemek imkanından yararlanan öğrenci sayımızı 5 milyona çıkartacağız.”

6068751.jpg

“BAY KEMAL ÇALIŞIYORUZ DURMAK YOK DİYORUZ”

“Bakanlığımızın tüm faaliyetlerinde gençlerimize daha çok söz hakkı vererek özgüvenlerini artıracağız. Geçtiğimiz yıl sağlıkta insanımıza en iyi hizmeti verebilmek için 195 bin hekim ve 304 bin ebe hemşire olmak üzere sağlık çalışanına çıkarttık. Sağlık çalışanlarımızın yüzleştiği güvenlik risklerini ortadan kaldıracak, mali beklentilerini karşılayacak çalışmalar gerçekleştirdik. Bay Kemal, çalışıyoruz. Durmak yok diyoruz, yola devam. Daha çok şeyler yapacağız. Senin SSK genel müdürlüğünde benzemez. O hastanelerin hali neydi. Savaş Ay hayatta olsaydı da anlatsaydı.

Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesini 4 bin 50 yatak kapasitesiyle hizmete açtık. Bir taraftan Bilkent bir taraftan Etlik. Yaklaşık 30 bin yatakla hizmet veriyoruz. Türkiye’nin muhtaç olan değil, ihtiyacı olanlara el uzatan bir ülke olmayı sürdüreceğiz. Şehir Hastaneleri yapılırken bizi eleştiriyorlardı. Şimdi bu hizmetlerin eşi benzeri olmadığını şimdi ifade ediyorlar.

Bilkent’te kurduğumuz sağlık vadisiyle ülkemizi marka haline getiriyoruz. 85 yaş üstü her büyüğümüz için bir sorumlu doktor, her gebe için ebe tayin edeceğiz. Uzaktan muayene imkân sağlayan elektronik muayene sistemi ile ülkemizi tanıştırmaya hazırlanıyoruz. Adalet’te kadına ve sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi ile ilgili hazırladığımız yasa değişikliğinin Meclis’ten geçerek yürürlüğüne girmesini sağladık.

“FATİH SONDAJ GEMİMİZ, 8 MİLYAR METREKÜPLÜK DOĞAL GAZ REZERVİNİ KEŞFETTİ”

“Bugün sizlere vermek istediğim müjdeleri daha fazla geciktirmek istemiyorum. Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma 1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti. Yeni keşfimiz ve mevcut rezervin son değerlenmesiyle birlikte Karadeniz’de keşfettiğimiz doğal gazın bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. İşte onun için 2023 çok önemli.”

İlginizi Çekebilir

FED yeni faiz kararı

FED son faiz kararı açıklandı. FED faizi sabit tuttu. FED kararı sonrası dolar ve para …

Sınırsız Hosting