Ana Sayfa / Manşet / Uçan kaykay Manş’ı geçemedi

Uçan kaykay Manş’ı geçemedi

Manş Denizi’ni geçmek için yola çıkan uçan kaykay başarılı olamadı. Dünyadan ilginç haberler ve ilginç denemeler. 14 Temmuz Bastille Günü törenlerinde geliştirdiği kaykayla uçan Fransız mucit Franky Zapata’nın Manş Denizi’ni geçme denemesi başarısızlıkla sonuçlandı.

Franky Zapata Fransız bir mucit ve bir ilki gerçekleştirmek istedi ancak başarılı olamadı.

Zapata’nın ekibi tarafından yapılan açıklamada Fransız mucidin denize düştüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

FLYBORD AİR BAŞARILI OLMADI

Eski bir jet-ski şampiyonu olan 40 yaşındaki Zapata deneme için, Manş Denizi’ni uçakla geçen ilk kişi olan Fransız mucit Louis Bleriot’nun tarihi uçuşunun 110. yıldönümü olan 25 Temmuz gününü seçmişti.

Zapata Manş Denizi’ni 20 dakikada aşmayı planlıyordu.

Zapata’nın “Flyboard Air” adını verdiği, beş mini turbo motorla çalışan kaykayı havada en fazla 10 dakika kalabiliyor. Fransız mucit bu sebeple yolculuğun yarısında yakıt ikmali yapacağını belirtmişti.

İlginizi Çekebilir

İran depremle sarsıldı

İran depremle sarsıldı 5.2. İsrail füzelerinden sonra İran bu kez de yer sarsıntısıyla gündemde. İran’daki …

Sınırsız Hosting