Ana Sayfa / Sağlık / Uçuğu geçirme yollları

Uçuğu geçirme yollları

Konya Meram’dan Hatice K. dudağında çıkan uçuktan dert yanmış ve uçuğu nasıl geçirebilirim, uçuğa ne iyi gelir ve evde uçuk kremi için ne yapabilirim tarif verir misiniz diye sormuş. Uçuk neden oluşur ve uçuğa en iyi gelen şey nedir, uçuk nasıl geçer bilgilerini sizlerle paylaşmak istedik. 

Istırap veren uçuk hem canımızı yakar hem de canımızı sıkar. bir sağlık sorunu olarak uçuk zaman zaman hepimizin dert yandığı bir sorundur. Peki uçuk için ne yapmalı uçuğa ne iyi gelir en etkili uçuk formüllerini sizler için derledik.

UÇUĞA ÇARE VE UÇUĞU GEÇİRMENİN PÜF NOKTALARI

Oldukça rahatsız edici olan uçuğun acısı da epey dayanılmazdır. Bazı zamanlar geçmesi günler ve hatta haftalar bile alabilir. Ancak şimdi bahsedeceğimiz ev yapımı ilaçlar sayesinde maksimum 1 gün içinde onlardan kurtulmanız mümkün.
Bu sefer mutfağa yemek yapmak için değil, uçuktan kurtaran en doğal ev yapımı ilaçları hazırlamak için giriyoruz sevgili okur…

Genelde dudak ve burun çevresinde kendini gösteren uçuk, yeme ve içme konusunda oldukça problem yaratır. Günlük hayatı olumsuz bir şekilde etkileyen uçuktan en hızlı şekilde kurtulmanın yolu bu ev yapımı tariflerden geçiyor.

Süt ve sarımsak yöntemi

Antibiyotik ve antiviral etkileri olan sarımsak, lisin içeren sütle birleşince doğal bir ilaç oluyor. Hele ki uçuk başlangıcındaysa bu tedavi çok daha hızlı bir şekilde etki gösterebilir. Bunun için iki adet sarımsağı ezin veya rendeleyin. Ardından içine 2 yemek kaşığı sütü ilave dip karıştırın. Hazırladığınız merhemi uçuğun olduğu bölgeye sürün ve gün içinde tazeleyin.

C vitamini deposu hazırlayın

Uçuğun boy gösterme nedenlerinden biri de bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla ilgilidir. Bu süreçte iyi beslenmek şart. Brokoli, portakal, greyfurt ve kiviyi meyve sıkacağından geçirin ve günde 3 kere bu içeceği tüketin.

Çay ağacı yağı ve aloe vera yöntemi

Aloe vera jeli uçuk için fayda sağlayan başka bir doğal çözümdür. Çay ağacı ise antiseptik özelliğe sahiptir. Bunun için bir tatlı kaşığı aloe vera jelini ve 1 yemek kaşığı çay ağacı yağını karıştırın. İlgili bölgeye pamuk yardımıyla gün içinde fırsat buldukça uygulayın.

İlginizi Çekebilir

Zehra Güneş’in kahvaltısı

Milli kadın voleybolcular nasıl besleniyor, Filenin sultanları sabah kahvaltısında ne yiyor ne içiyor bilgisi. Mili …

Sınırsız Hosting