Ana Sayfa / Manşet / Uçuklu dudak nasıl geçer, tedavisi

Uçuklu dudak nasıl geçer, tedavisi

Dudağımız uçukladığında ilk ne yapmalıyız? Bu sorudan önce dudak neden uçuklar diye de sorabilirsiniz. Uçuklu dudağın iyileşmesi için ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyiz. Dudakta uçuğu geçirmenin yollarını ve pratik bilgileri sizin için bilgikahini olarak derledik.

Sağlığımız her şeyden çok daha önemli. Hele bir de sabah kalktığımızda dudağımızda beliren o acı asla unutulamaz. Neden bahsettiğimizi anladınız dudak uçuğu. Peki dudak uçuğu bilimsel olarak ve kocakarı ilacı olarak tabir edilen doğal yöntemlerle nasıl tedavi edilir sizler için aradık. dudak uçuğu neden ve nasıl oluşur sorusunun yanıtını uzmanlar, düzenli ve yeterli beslenmeme, stres, grip, güneşte kalma, aşırı alkol tüketimi, bayanlarda regl dönemi ve hamilelik gibi nedenlere bağlıyor. Bazı hekimler dudak uçuğunu yara olarak adlandırıyor ve üzerinde ehemmiyetle duruyor. Dudak uçuğunun bulaşıcı olması ve iz bırakması da korkulu rüyalardan biri.

DUDAK UÇUĞU KOLAY TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Dudak uçuğunu evde de tedavi edebiliriz. Ancak bunun için bu konuda biraz okumamız ve tavsiyelere kulak asmamız gerekir. İşte çeşitli internet sitelerinden (güvenilir) bu konuda derlenmiş tedavi yöntemlerini aynen aşağıya aldık. Siz de okuyup faydalanabilir, çevrenizde dudak uçuğu olanlara tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Tabiki hiç birimiz Lokman Hekim değiliz ancak yıllar içinde gelen bilgi ve birikimleri bilmek en azından bu sorundan yanı o bize acı çektiren dudak uçuğunu geçirmede faydalı olacaktır.

1- Dudak uçuğu, vücudunuzda aşırı ağrı hissettiriyorsa öncelikle doktora görünün. Ağrıyı azaltmak için ilk hamlenizi, uçuğunuzun üzerinde ve çevresinde buz gezdirerek (fazla bastırmadan) yapabilirsiniz.
2- Dudak kremi sürmek, uçuğu geçirmede ve uçuğu yumuşatmada çok etkili bir yöntemdir.
3- Uçuğa asla dokunmayın. Uçuk, çok hassas bir virüs olduğu için etki alanını genişletebilir. Bu yüzden uçuğa dudak kremini, veya altta önereceklerimizi kesinlikle bir pamuk yardımıyla sürebilirsiniz.

SÜT UÇUĞA İYİ GELİR
4- Uçuğu geçirmenizde, lizin (aminoasit) içeren yiyecekler faydalı olacaktır. Bunun için süt içmeniz, et ve et türü yiyecekler yemeniz ayrıca patates (etkili olanı haşlanmış patates) yemenizi tavsiye ediyoruz.
5- Uçuğunuz eğer ağız içindeyse, uçuğun olduğu yere pudra şekeri sürün. Etkisi hemen olmayacaktır. Gün içerisinde sabah, öğlen, akşam vakitlerinde bu işlemi tekrarlayın, uçuk yok olmaya başlayacaktır. (Ağız içi uçuklar için en etkili yöntem, denedim ? )

6- Bir yemek kaşığı balı, biraz sirke ile karıştırarak bu karışımı bir pamuk ile uçuğunuzun üzerine uygulayın.

7- Eğer uçuk ağzınızın içindeyse ağzınızda karanfil bekletin. Karanfilin etkisi sona erince karanfili çiğneyin. Bu işlemi gün içerisinde sürekli tekrarlayın.

İlginizi Çekebilir

Yeni öğretmen ataması tarihi

Öğretmen ataması, kaç öğretmen atanacak hangi branşlarda öğretmen alınacak MEB açıklıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting