Ana Sayfa / Gündem / Ukrayna’da Çeçen Grubu öldürüldü

Ukrayna’da Çeçen Grubu öldürüldü

Zelenski’yi öldürmek için gönderilen Kadirov’un özel gücü Çeçenlerin V taburu öldürüldü. Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi öldürmek için gönderilen Çeçen asıllı Rus askerlerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’yi öldürmek için gönderilen Çeçen asıllı Rus silahlı gücü yok edildi iddiası. Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov‘un, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski‘yi öldürmek için gönderdiği V taburunun yok edildiği duyuruldu.

KADİROV’UN İMAJI YERLE BİR

Putin’in kuklası olmakla övünen Çeçen Ramazan Kadirov’un silahlı gücü yok edildi.

Konuya ilişkin açıklama Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, “Bunların özel 2 grubu vardı. Bir grup Gostomel’de diğeri ise şu an yok edildi. Kimseye ne Devlet Başkanı’mızı veriniz ne de toprağımızı” dedi.

RUS ORDUSU, HARKOV’U VURMAYI DEVAM EDİYOR

Rusya’nın en önemli hedeflerinden biri olan Harkov gece gündüz bombardımana tutuluyor.

Akşam saatlerinde düzenlenen bombardıman geceyi gündüze çevirdi. Harkov Valisi Aleg Sinegubov yaptığı açıklamada, Rusya’nın savaş suçu işlediğini ifade ederek, “Bugün roketler şehrin merkezindeki hastaneye ve üniversiteye düştü. Sivil insanlar eczaneye, markete gidiyorlardı. Aralarında çocuklarında olduğu siviller hayatını kaybetti” dedi.

Hava saldırısında çok katlı binaların da zarar gördüğünü aktaran Sinegubov, “Hala birçok insan yığınların altında. Bu tarz hareketler savaş suçudur ve en sert şekilde cezalandırılmalıdır. İnsan hayatı en değerli şeydir. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Barışı getireceğiz” dedi.

SABAH SAATLERİNDE DÜZENLENEN SALDIRIDA 10 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko, Rusya tarafından sabah saatlerinde Harkov’a düzenlenen saldırılarda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 35’den fazla kişinin ise yaraladığını açıklamıştı.

RUSYA-UKRAYNA GÖRÜŞMESİ 2 MART

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinin altıncı gününe girildi… Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin sık sık dile getirdiği ‘Montrö’ talebine, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yanıt geldi. Erdoğan, “Montrö Sözleşmesi’nin boğazlardaki gemi trafiği konusunda ülkemize verdiği yetkiyi, krizin tırmanmasının önüne geçecek şekilde kullanma kararındayız” dedi.

Rusya’nın Ukrayna saldırısında 1 Mart’ta öne çıkan gelişmeler şu şekilde:

23.10: Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’yi öldürmek için gönderilen Çeçen asıllı Rus askerlerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

23.07: Uluslararası Adalet Divanı, Soykırım Sözleşmesi’nin ihlali gerekçesiyle Ukrayna’nın Rusya’ya açtığı davanın ilk duruşmalarının 7-8 Mart’ta yapılacağını açıkladı.

22.35: BBC, Rus müşterilerine yönelik tüm içerik ile ilgili lisans verme işlemlerini durdurdu. İngiliz yayın kuruluşu BBC, Rus müşterilerine yönelik tüm içeriğinin lisanslarının iptal edildiğini duyurdu.

22.19: Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Batı tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmayacaklarını, Moskova’yla iyi ilişkileri sürdürme niyetinde olduklarını açıkladı.

22.03: Zelenskiy: Müzakereler için en azından tam ateşkese ilişkin imalar gerekli

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, CNN televizyonuna verdiği demeçte Rusya ile müzakereler için ‘en azından tam ateşkese ilişkin imalar’ gerekli olduğunu söyledi.

Zelenskiy, “Öncelikle tam bir ateşkes olacağına dair en azından bazı imalarda bulunmak gerekiyor. Uçaklar uçarken, bombardımanlar sürerken müzakere masasına oturulmaz” diye konuştu.

21.32: ABD, BM’de çalışan bir Rus diplomatı sınır dışı etti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamaya göre ABD, Genel Sekreterliği’nde çalışan bir Rus diplomatı sınır dışı etti.

20.59: Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, Rus güçlerinin ülkenin güneyindeki Herson’a girdiğini duyurdu. Danışman, “Ancak hükümet binalarımız kontrol altında” dedi.

20.44: Avrupa Parlamentosu (AP), Rusya-Ukrayna savaşı konusunda düzenlenen olağanüstü oturumda Ukrayna’nın AB üyeliğine destek veren karar tasarısını kabul etti. Bağlayıcılığı bulunmayan tasarı, oylamaya katılan 676 milletvekilinden 637’sinin oyuyla geçti. 13 milletvekili aleyhte oy kullandı, 26 milletvekili çekimser kaldı.

20.37: ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile 30 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bir Beyaz Saray yetkilisi, Rus kuvvetlerinin  Kiev’e yaklaşması ve Ukrayna’nın Batı’dan yardım çağrılarının yoğunlaşması nedeniyle, görüşmenin gerçekleştiğini duyurdu

İlginizi Çekebilir

Köprü ve otoyollara zam

Otoyol ve köprü zamlandı. Yeni köprü ve otoyol zamları tarife. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine …

Sınırsız Hosting