Ana Sayfa / Genel / Ünal Çetin ve ekibi gözaltında

Ünal Çetin ve ekibi gözaltında

Gökçeada belediye Başkanı ve imar müdürü gözaltında Gökçeada belediyesi yolsuzluk operasyonu çok sayıda gözaltı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sabah saatlerinde Gökçeada Belediyesi’ne ‘yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ operasyonu düzenledi. Operasyonda Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D., kamu çalışanı E.B ile müteahhitler R.G. ve B.B. gözaltına alındı

Göbelediyesi hangi partide başkanı kim soruları. Gökçeada belediyesi İP’li Belediye Başkanı Ünal Çetin gözaltında. Gökçeada’nın İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin, bu sabah düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince, bu sabah Gökçeada’da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, Belediye Başkanı Ünal Çetin ile Belediye İmar Müdürü, bir belediye personeli ve iki müteahhidin gözaltına alındığı öğrenildi.

Çetin, sabah erken saatlerinde evine yapılan baskın ile gözaltına alındı. Çetin ve aynı operasyonda gözaltına alınan diğer isimler, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerini devam ettiği öğrenildi.

‘BU MUAMELE HUKUK DEVLETİ İLKELERİ İLE BAĞDAŞMAMAKTADIR’

Konuyla ilgili konuştuğumuz İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, sürece takip ettiklerini dile getirdi. Gökçeada gibi küçük bir yerde, belediye başkanının çağrıldığında ifadeye gidebileceğini ifade eden Uz, söz konusu operasyona tepki gösterdi. Uz, “Halkın teveccühü ile seçilen bir belediye başkanı, sabahın köründe evinden alınarak gözaltı işlemine tabi tutulması kabul edilemez. Çağrıldığında pekala ifade verebilecek, ilçesinde sevilen ve saygın bir insandır belediye başkanımız. Bu muamele hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmamaktadır” dedi.

Uz, daha önce Ayvacık’ın Küçükkuyu beldesinde ve Çan ilçesinde yapılan operasyonları da hatırlatarak, Millet İttifakı’ndan seçilen belediye başkanlarına yönelik uygulamalara tepki gösterdi. Uz, “Daha önce Küçükkuyu’da ve Çan’da da gördüğümüz tavır ve tutum, bugün Gökçeada’da da devam etmektedir. Yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkmış Cumhur İttifakı belediyelerine dokunulmazken, en küçük bir şikayette Millet İttifakı belediye başkanları gözaltına alınabiliyor. Bunun sebebi mayıs ayında yapılacak seçimler midir? Millet İttifakı belediye başkanlarını itibarsızlaştırmak mıdır?” diye sordu.

Çetin, geçtiğimiz yıl mayıs ayında da ‘görevi kötüye kullanma’ iddiası ile adliyeye polis ekiplerince zorla götürülmüştü. 2019 yılında ikinci kez seçilen Çetin, KHK’li bir hakimi işe aldığı için yargılanmış ancak KHK ile işten atılan hâkimin suçsuz olduğu anlaşılınca beraat etmişti.

 

İlginizi Çekebilir

Belediye başkanından çalışanına taciz

Belediye başkanı 25 yaşındaki bayan çalışanına makam odasında cinsel tacizde bulundu iddiası. Mardin’de belediye bakanı …

Sınırsız Hosting