Ana Sayfa / Genel / Uzaydan garip sinyal

Uzaydan garip sinyal

Dünya dışı varlıklarla ilk iletişim kuruldu iddiası. Galaksi dışından gelen gizemli sinyal NASA’yı şoka soktu. Uzaylılar dünya yolunda mı? Gök bilimciler galaksimizin dışından beklenmedik bir sinyal keşfettiler. Ancak NASA’dan bilim insanları hâlâ bu sinyalin kaynağını açıklayabilmiş değil.

Galaksi dışından ilk sinyal NASA şokta NASA gök bilimcileri galaksimizin dışından gelen ve açıklayamadıkları beklenmedik bir sinyal keşfettiler.

Bilim insanları, gizemli sinyali fark ettiklerinde Fermi Gama-Işını Uzay Teleskobu’ndan gelen 13 yıllık verileri analiz ediyorlardı. NASA’nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nden Francis Reddy, bunun galaksimizin dışında beklenmedik ve henüz açıklanamayan bir durum olduğunu yazdı.Güçlü teleskop, gözümüzün görebildiğinden yüz milyarlarca kat daha büyük enerjik ışık patlamaları olan gama ışınlarını tespit edebilir. Bunlar, genellikle yıldızlar patladığında veya nükleer bir patlama meydana geldiğinde oluşurlar. Bilim insanlar, tamamen başka bir şey ararken farklı bir sinyale rastladılar.

Maryland Üniversitesi ve NASA’nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nden kozmolog Alexander Kashlinsky, bulgularını Amerikan Astronomi Topluluğu’na sunarken “Bu tamamen tesadüfi bir keşif. Gökyüzünde çok daha güçlü bir sinyal bulduk” dedi.

Araştırmacılar, şimdiye kadar tespit ettikleri en enerjik kozmik parçacıklardan bazılarını içeren, açıklanamayan bir sinyal tespit ettiler.

Goddard’dan astrofizikçi Chris Shrader, “Bir gama ışını dipolü bulduk, ancak zirvesi güney gökyüzünde, CMB’den uzakta bulunuyor ve büyüklüğü, beklediğimizden 10 kat daha büyük” dedi.

Keşfin, 2017 yılında Arjantin’deki Pierre Auger Gözlemevi tarafından gözlemlenen kozmik bir gama ışını özelliğiyle bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

İlginizi Çekebilir

Uçak biletlerine zam

Uçak biletleri zamlandı. THY yurtiçi uçak bilet fiyatları. Yurtdışı en ucuz uçak biletleri. İç hatlar …

Sınırsız Hosting