Ana Sayfa / Sağlık / Üzüm gebeliği nedir? (Mol hamilelik)

Üzüm gebeliği nedir? (Mol hamilelik)

Hamilelik ve hamilelik çeşitleri. Mol gebelik yani halk arasındaki deyimiyle üzüm gebeliği nedir normal gebelikten farkı ne bilgileri. sağlık ve anne haberleri. Hamilelik ve gebelik haberleri sahte gebelikler ve mol gebelik bilgileri. Mol gebelik hatalı döllenme sonucu oluşan anormal bir gebeliktir. Bunun sonucunda hem plasentanın oluşumunda hem de fetusta anormallikler görülür. Bu kişilerde gebelik testi pozitiftir ve tüm gebelik bulguları ortaya çıkar, hatta bunlar normalden daha şiddetli olabilir.

Üzüm gebeliği tıptaki adıyla Mol gebelik nedir, nasıl ortaya çıkar ve özelilği ne mol gebelik ile normal gebelik arasında ne fark var merak ediliyor.Ultrasonda fetüs görülmez ya da anormal gelişim gösteren bir fetüs vardır. Benzer şekilde plasenta da anormal yapıda, kistik, üzüm tanesine benzer şeklidedir. Peki mol gebelik neden oluşur?

MOL GEBELİK NASIL ANLAŞILIR DOKTORA GİTMEDEN?

Genellikle gebeliğin ilk haftalarında tanı konur. Komplet mol (tam) gebelik vakalarında, çekirdeği olmayan yumurta sperm ile döllenir. Fetüse ait herhangi bir doku yoktur. Plasentaya ait doku bulunduğu için yüksek seviyede HCG, yani gebelik hormonu bulunur. Bu nedenle gebelik belirtileri belirgindir.

MOL GEBELER NE YAPMALI NASIL YOL İZLEMELİ
Kısmi mol gebeliğinde ise normal yumurta çift sperm ile döllenir. Fetüse ait yapılar mevcuttur, fakat bebeğin genetik yapısı anormaldir. Bazen yumurta hücresinin içine iki sperm birden girmiş olabiliyor. Böyle bir durumda spermlerin 23’er kromozomdan oluşan genetik bilgileri yumurta hücresinin çekirdeğinde birleşir. Bu durumda da yumurtanın kendi genetik bilgisinin yok olmasına sebebiyet vermezse, embriyo 69 kromozomdan oluşur.

Böyle olursa da fetüsün genetiği anormal olacağından yaşama şansı maalesef ki yoktur.

Erken Ya Da Geç Gebeliklerde Daha Sık Görülüyor
Mol gebelik her kadında görülebilir ama en çok anne yaşı ileri olanlarda özellikle 40 yaş üstünde, genç yaşta özellikle 20 yaş altı gebeliklerde, sosyoekonomik seviyesi düşük ve kötü beslenen kadınlarda görülür. Görülme oranı kabaca 1000 gebelikte 1’dir.

MOL GEBELİK BELİRTİ VE TEDAVİSİ

Mol gebelikte aynı normal gebelikte olduğu gibi adet gecikmesi olur, gebelik testi pozitiftir, tüm gebelik bulguları vardır. Bu bulgular özellikle erken dönemde görülen bulantı-kusma bu gebelerde genelde normalden daha şiddetlidir, tedaviye dirençlidir.
Bu şikayetlere neden olan Beta-HCG dediğimiz en önemli gebelik hormonunun aşırı yükselmesidir. Adet gecikmesi olan kadın gebeyim diye kontrole gittiğinde ultrasonda gebelik görülmez. Gebeliğin 6 haftalık olmasına rağmen gebelik kesesinin ve fetusa ait oluşumların görülmemesi sonucu mol gebelikten şüphelenilir.

Değerli habermuduru.com okurları mol gebelik yani üzüm gebeliği ile ilgili bilgileri sizlere aktardık. siz de daha fazla hamilelik., gebelik, mol gebelik ve gebelik çeşitleri hakkında bilgi almak isterseniz, “Mol gebelik geçirenler Kadınlar Kulübü, Mol gebelik yaşayanlar Kadınlar Kulübü, Parsiyel mol gebelik, Kısmi mol gebelik, Mol gebelikte bitkisel tedavi, Mol gebelik belirtileri, Mol gebelik patoloji sonuçları, Parsiyel mol gebelik yaşayanlar” terimlerini google yazabilir ve daha fazla bilgi alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Zehra Güneş’in kahvaltısı

Milli kadın voleybolcular nasıl besleniyor, Filenin sultanları sabah kahvaltısında ne yiyor ne içiyor bilgisi. Mili …

Sınırsız Hosting