Ana Sayfa / Ekonomi / Vergi borçları siliniyor

Vergi borçları siliniyor

Yeni vergi borcu yapılandırılması ve vergi borcu silme. Yeni torba yasa ve yeni çalışanlara destek paketi.

Meclis’teki yeni torba yasa ayrıntıları. Vergi borçlarına af geliyor. TBMM’nin açılmasıyla birlikte torba yasa detayları netleşiyor. Üzerinde çalışılan ekonomik destek paketiyle engelli ve yaşlı vatandaşların borçları silinecek, çalışanlara elektrik, doğalgaz ve yemek ücreti desteğine vergi istisnası sağlanacak.

Hükümet, torba yasayla birlikte on binlerce vatandaşın icra borçlarını silmeyi planlıyor. Ekim ayıyla birlikte torba yasa kanun teklifi için TBMM’deki süreç hızlanacak.

TORBA YASAYLA VATANDAŞA ELEKTRİK, DOĞALGAZ, YEMEK DESTEĞİ

Haber Global’de yer alan habere göre, TBMM’de görüşülecek torba yasayla yaklaşık 164 bin engelli ve yaşlı vatandaşın 566 milyon TL tutarındaki borcu silinecek.

Çalışanlara 1000 TL elektrik ve doğal gaz ödemesi vergiden istisna olacak. Günlük 51 TL’lik yemek ücreti vergiden düşürülecek.

GELİR VERGİSİ İSTİSNASI SAĞLANACAK

Söz konusu düzenleme sonucunda yoksul vatandaşların borçları silinecek.

Yurt dışı inşaat işlerinde çalışan Türk işçilerin ücret ödemelerinin gelir vergisinden istisna edilmesi planlanıyor.

Yurt dışına çıkış harcı da 150 TL’den 300 TL’ye yükselecek.

EYT ÇALIŞMASI BİTMEK ÜZERE

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şunları söylemişti:

“EYT çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis’e intikal ettiririz.”

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Sınırsız Hosting