Ana Sayfa / Kime Ait / Vidal yaşı nereli ve kim?

Vidal yaşı nereli ve kim?

Arturo Vital aslen nereli kaç yaşında ve Bayern Münih’ten Barcelona’ya kaç paraya gitti soruları. Barcelona, Inter’e transfer olmaya çok yakın görünen Arturo Vidal ile el sıkıştı. Barcelona, Bayern Münih forması giyen Şilili Arturo Vidal’la üç yıllık sözleşme imzaladı. Peki, Arturo Vidal kimdir, kaç yaşındadır, hangi takımlarda forma giydi? İşte, Şilili yıldızın biyografisi..

ÜNLÜ FUTBOLCU ARTURO VIDAL KİMDİR?

Şilili futbol yıldızı Vidal Barcelona’da. Arturo Vidal, futbol hayatına genç yaşlarda Colo Colo takımının alt yapısında başladı. 2005 yılına kadar takımı ile beraber mücadele etti. Son sezonunun ardından profesyonel sözleşmeye imza atan Arturo Vidal, 2 sezon boyunca top koşturduğu takımında 56 maça çıkıp 5 gol attı. Vidal, ülkesinde gösterdiği performans izleme ekiplerinin dikkatini çekti birçok Avrupa kulübü tarafından izleme listelerine alındı. 2007 yılında ise kendisi en fazla ilgilenen takım olan Alman takımı Bayer Leverkusen’e transfer oldu. 5,3 Milyon Euro’ya bonservisi ile alınan Vidal, takımı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

İlk sezondan oynadığı oyun ile takıma kendine yer bulan Vidal, ileriki sezonlarda performansını daha da arttırarak takımda değişilmez oyunculardan oldu. 4 sezon forma giydiği Juventus ile 117 maça çıkan orta saha oyuncusu, bu maçlarda 15 gol attı ve 2011 yılında takım ile yollarını ayıracağını söyledi. 2011-2012 sezonu öncesinde kendisi ile uzun süre ilgilenen İtalyan kulüp Juventus’a 12,5 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Takımı ile çıktığı ilk sezonda 33 maçta forma giyerek kendisinin takım için ne denli önemli bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

2012 senesinde İtalya Süper Kupası’nı kazandı. 2014-2015 sezonunda da Şampiyonlar Ligi’nde takımı ile beraber finale yükselme başarısı gösterdi. 2011-2015 yılları arasında forma giydiği takımda 127 maça çıkarken, 34 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 2015-2016 sezonunda ise Bayern Münih’e transfer oldu. İlk sezonunda 48 maçta sahne aldı ve 7 kez fileleri havalandırdı. 2017 yılı itibariyle kariyerine Bayern Münih forması altına devam eden Arturo Vidal, Barcelona ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Arturo Vidal’in Milli Takım Kariyeri:

Arturo Vidal, milli formayı ilk kez 2007 yılında Şili U-20 takımına davet edilerek giyme fırsatını buldu ve bu kategoride takımı ile beraber 6 maça çıkıp 2 gol attı. Aynı yıl içerisince Şili Milli Takımı kadrosuna davet edildi. İlk maçına Arjantin karşısında çıktı.Toplamda 29 kez giydiği Milli forma ile kariyeri boyunca 7 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting