Ana Sayfa / Genel / Yaşlılık lekesi nasıl geçer

Yaşlılık lekesi nasıl geçer

Yaşlılık lekesi için ne yapmalı evde. Yaşlılık lekeleri, güneşe uzun süre maruz kalma sonucu ciltte oluşan zararsız izlerdir. Yaşlılık lekelerinin giderilmesi gerekli olmasa da, görünümlerinden hoşlanmayanlar çeşitli evde ve tıbbi tedavi seçeneklerini deneyebilir.

Evde yaşlılık lekesi geçiren tarif. Yaşlılık lekesi nasıl yok edilir. Yaşlandıkça, görünüşünüz değişmeye başlar. Kırışıklıklar oluşur, yerçekimi vücudunuzun belirli bölgelerinde etkisini göstermeye başlar ve cildinizde koyu lekeler belirir. Bu lekelere yaşlılık lekeleri veya karaciğer lekeleri denir. Yüzünüzde, bacaklarınızda, kollarınızda, omuzlarınızda, ellerinizde görünebilirler. Geçen her doğum gününde cildinizde giderek artan sayıda küçük koyu lekeler fark edebilirsiniz. Yaşlandıkça bu yaşlılık lekelerinden daha fazlasına sahip olmak, zamanla güneşe maruz kalmaya karşı normal bir vücut tepkisidir. Çoğunlukla 50 yaşlarında veya civarında ortaya çıkmaya başlarlar, ancak daha genç insanlar güneşte çok zaman geçirirlerse yaşlılık lekeleri de alabilirler.

age-spots-on-hands-1566404563.png

YAŞLILIK LEKELERİ NASIL GELİŞİR?

Cildiniz, cildinize rengini veren melanin içerir. Melanin ayrıca cildiniz UV ışığına maruz kaldığında size bronzluk verir. Doktorlar, ciltte topaklaştığında veya cildinizin çok fazla UV ışığına maruz kalması gibi yüksek konsantrasyonlarda üretildiğinde yaşlılık lekelerinin ortaya çıktığını söylüyor.

Bu, aşırı melanin üretiminin (cilt içindeki doğal bir pigment) koyu lekelere ve düzensiz bir cilde neden olduğu yaygın bir rahatsızlıktır . Noktalar tehlikeli değildir, ancak onlara göz kulak olmak önemlidir. Aşağıdaki durumlarda doktorunuza danışın:

  • Bazı noktalar diğerlerinden daha koyu oluyor
  • Noktalardan birinin (veya daha fazlasının) etrafında koyu bir daire belirir
  • Büyümeye devam ederler veya kırmızımsı bir renk almaya başlarlar.

Herkes yaşlılık lekeleri geliştirebilir, ancak açık renkli veya açık teniniz varsa veya sık veya yoğun güneşe maruz kalma veya güneş yanığı geçmişiniz varsa, durumu geliştirme olasılığınız daha yüksek olabilir. Yaşlı kadınlar, ciltlerinde daha az miktarda melanin bulunduğundan, yaşlılık lekelerine ve güneş hasarına karşı daha hassastır. Büyümüş veya boyutu değişen, çok renkli veya kanayan lekeleriniz olduğunu fark ettiyseniz dermatoloğunuza görünün. Bunlar kanserli olabilir ve hemen tedavi edilmesi gerekir.

Yaşlılık lekelerinizin görünümünden hoşlanmıyorsanız, onlardan kurtulmak için yapabileceğiniz birçok şey var. Nasıl olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

image-2019-05-01.jpg

SOĞAN – ELMA SİRKESİ MUCİZESİ

Bu karaciğer lekeleriyle savaşmak için basit bir ev ürünü kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Muhtemelen kilerinizde zaten iki malzeme var: bir soğan ve elma sirkesi. Bir soğanın suyu yara izlerinin azalmasına yardımcı olur. Sonra ölü cilt katmanlarını temizlemeye yardımcı olan elma sirkesi var. Bu iki iyileştirici bileşenle cildinizi çok kolay bir şekilde taze görünüme kavuşturabilirsiniz! Bir soğanı püre haline getirin. Hamuru pamuklu bir beze veya elek içine koyun ve suyunu dışarı doğru itin. Soğanın suyunu elma sirkesi ile karıştırın ve koyu lekelere uygulayın. Bunu birkaç hafta boyunca günlük olarak tekrarlayın ve lekelerin hafiflemeye başladığını fark edeceksiniz!

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Sınırsız Hosting