Ana Sayfa / Gündem / Yaz uykusu hayvanlar için (Yazın uyumayan hayanlar)

Yaz uykusu hayvanlar için (Yazın uyumayan hayanlar)

Yaz uykusuna yatmayan hayvanlar hangileri ve yaz uykusu nedir sorusunun en net yanıtıb Kış uykusuna yatan hayvan isimleri yaz uykusuna yatan hayvan isimleri ve yaz uykusu olmayan hayvanlar. Vahşi yaşamda hayatta kalmak için uyumayan hayvanlar. Hangi hayvan ve türü olursa olsun bazıları yaz uykusuna, bazıları ise kış uykusuna yatmaktadır. Yaz uykusuna yatan hayvanlar arasında çöl salyangozları, yer kurtları, timsahlar, kurbağalar gibi canlılar bulunmaktadır. Peki hangi hayvanın/hayvanların yaz uykusuna yatmak gibi bir özelliği yoktur?
Yaz Uykusuna Yatan Hayvanlar Hangileri

YAZ UYKUSUNA YATAN HAYVAN İSİMLERİ

yazın uyuyan hayvanlar isimleri. kış uykusuna yatan hayvan isimleri. Kış uykusuna yatan havyanlar olduğu gibi yaz uykusuna yatan hayvanlar da vardır.

Yaz uykusu, sıcak ve kurak iklim bölgelerinde yaşayan bazı hayvanların, zor şartları atlatmak için çok sıcak yaz günlerini uyku veya uyuşukluk arası bir dinlenme halinde geçirmesi. Ağustos gibi aşırı sıcak aylarda tabiata bir sessizlik çöker. Bu sessizliğin sebebi, yaz uykusuna yatan hayvanlardan ileri gelir. Birçok hayvanın kış soğuğundan kaçmak için kış uykusuna (hibernasyon) yattığı bilinmektedir. Bunun bir eşi de yazın uzun, sıcak ve kurak ortamından kaçmak manasına gelen yaz uykusudur. Bazı çöl salyangozları, aşırı sıcaklarda kabuklarına çekilip dinlenirler. Kabuklarıyla dışarısı arasında kalın bir zar tabakası örerek su kaybını önlerler. Yer kurtları küçük odacıklarında birbirlerine sarılarak yumak oluştururlar.

YAZ UYKUSU OLAN HAYVANLAR VE ÖZELLİKLERİ

Sıcak bölgelerde yaşayan her hayvan yaz uykusuna yatmaz. Yaz uykusuna yatanların vücut fonksiyonları çok azalmış bir tempoda devam eder.

Yaz mevsiminin aşırı sıcak ayları, bazı canlılar için atlatılması zor günlerdir. Baharda ötüşen kuşların sesini yaz sıcaklarında duymak hayli zordur. Tüneklerinde gagalarını açarak serinlerler. Hayvanların bir kısmı sıcaktan korunmak için kovuklarına kapanarak enerji sarfiyatını azaltmaya çalışırlar. Dünyadaki bazı hayvanlar da kıtlık sebebiyle uzun bir yaz uykusuna girerler. Bu uykucuların arasında mikroskobik olanlar da vardır.

Zor şartlar altında yaz uykusuna yatan hayvanlar arasında; timsahlar, tropik bölgelerde yaşayan bazı tatlı su balıkları, çamurgolyan balığı, salyangozlar, kurbağalar sıralanabilir.

Kış Uykusuna Yatan Hayvanlar Hangileri
Kış uykusuna yatan hayvanların isimleri şöyledir: Kurbağa, kaplumbağa, ayılar, yarasa, köpekbalıkları, sürüngenlerin birçoğu ve böcekler kış uykusuna yatan hayvanlar olarak bilinmektedir.

Uyku, böceklerden memeli hayvanlara kadar tüm canlılar için doğal bir besindir. Canlılardan bazısı buz üzerinde üç dakika, bazısı bir dala tutunup aralıksız 20 dakika uyuyarak bu besini alır. Aralarında, tekayak üzerinde, tek gözü açık ve hatta yüzerken uyuyanları bile vardır. Ancak, canlıların birçoğunun kendilerini koruyan bir uykuları var ki, bu uyku haftalarca hatta aylarca sürebilir: Kış uykusu…

İlginizi Çekebilir

İsrail, İran’ı vurdu

İran’a İsrail saldırısı büyük patlamalar. İran’ın hangi şehri vuruldu nereler vuruldu sorusu. İsrail-İran savaşı fiilen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting