Ana Sayfa / Kime Ait / Yeni dolar düzenlemesi

Yeni dolar düzenlemesi

100 bin dolar ve üzeri para için bir gün beklenilecek. yeni dolar hamlesi BDDK’nın. dolar kuru ve spekülasyonları önleme formülü.BDDK’nın bankalara gönderdiği yazıya göre bankalardan 100 bin dolar ve üzerinde döviz alımları bir gün sonra hesaplara geçecek. Karar serbest piyasa ekonomisi düzeninde dikkat çekici olarak yorumlanırken uzmanlar dolar kurunu kontrol altına almada bir etkisinin olmayacağını vurguluyor.

Bankalardan 100 bin dolar ve üzeri çekimler için bir gün beklenilecek yeni hamle geldi. Bloomberg’ün üç bankacılık kaynağına dayandırdığı habere göre; Bankalarda 100 bin dolar ve üzeri döviz alımlarına 1 günlük valör yani işlemin yapılış tarihi ile gerçekleştirme tarihi arasındaki fark kondu.

Buna göre, 21 Mayıs tarihi itibarıyla gerçek kişilerin 100 bin dolar ve fazlası döviz alımında para, ilgilinin hesabına bir gün valörlü olarak geçecek.

Dövizde spekülasyonları önlemek için olduğu ileri sürülen uygulamayı Bloomberg, üç ayrı bankacıdan doğruladığını duyurarak aktardı.

Karar, yüklü miktarda dolar alarak piyasadaki dolar miktarını düşürecek perakende satış amaçlı döviz alım işlemlerine vade koymak suretiyle yükselen dolar kuru karşısında lira koruma girişimi olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting