Ana Sayfa / Genel / Yeniden Refah Partisi eriyor

Yeniden Refah Partisi eriyor

Fatih Erbakan’ın partisi yok olma sürecine girdi istifaların ardı arkası kesilmiyor. Cumhur İttifakı’na katılan YRP istifalarla sarsıldı binlerce istifa var. AK Parti’nin ittifak davetini başlangıçta reddeden ancak 4 günde fikrini değiştirerek Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi’nde fikir ayrılıkları yaşanıyor. Parti mensubu olduğunu belirten bazı hesaplar, e-devletten ekran görüntüleri eşliğinde istifa kararı aldıklarına ilişkin paylaşımlarda bulunurken bunlardan biri de Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel oldu. Çetinel “İnandığım değerler ile temsil ettiğim makam çeliştiği için istifa ediyorum” paylaşımında bulundu.

YRP eriyor istifaların ardı arkası kesilmiyor. Fatih Erbakan’a yönelik tepkiler partiyi bitirme aşamasına geldi. Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi yönetimine tepki olarak birçok parti mensubu istifa etmeye başladı. Sosyal medyada parti mensubu olduğunu belirten bazı hesaplar, e-devletten ekran görüntüleri eşliğinde istifa kararı aldıklarına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Erbakan'ın partisinde ittifak depremi! Afyon İl Başkanı Gufran Çetinel de görevinden istifa etti

Son olarak, Yeniden Refah Partisi’nde Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Çetinel yaptığı açıklamada, değerler ile makamının çeliştiğini söyledi.

Paylaşımında şunları kaydetti; “Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevimden inandığım değerler ile temsil ettiğim makam çeliştiği için istifa ediyorum.”

Erbakan'ın partisinde ittifak depremi! Afyon İl Başkanı Gufran Çetinel de görevinden istifa etti

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlere artık sayılı günler kalırken, ittifaklar da son halini almaya başladı. AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında başlayan 11 Mart’taki görüşmelerin ardından Fatih Erbakan Cumhur İttifakı’na katılma taleplerini reddettiklerini açıklayarak kendi adaylığını ilan etmişti. Ancak Erbakan önceki gün yaptığı yeni açıklamayla, Cumhur İttifakı’na katıldıklarını ve talep ettikleri prensipler konusunda uzlaşmaya vardıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmesinin ardından geçtiğimiz günlerde bir canlı yayına katılan Erbakan, AK Parti ile yapılan görüşmelere parti içinde özellikle genç kesimden tepki olduğunu dile getirmişti. Erbakan, “Dışarıdan, genç kesim çok ilginç, çok yakın arkadaşlarımızın oğlu ve arkadaşları ittifak yapmamıza sıcak bakmayarak ‘imza da vermeyeceğiz, oy da vermeyeceğiz’ noktasına gelmişlerdi. Genç kesimin AK Parti’ye ciddi tepkisi, reaksiyonu var. Bu süreçte gençlerin tepkisini gördük. Biz ittifak olmadık deyince geri döndüklerini gördük. İnşallah hayırlısı böyledir, olanda hayır vardır” diye konuşmuştu.

Kulislerden gelen son bilgilere göre Cumhur İttifakı’na son anda katılan Yeniden Refah Partisi’nde alınan karardan partinin MKYK üyelerinin bir bölümünün haberinin olmadığı öğrenildi. Bu nedenle, partide aralarında MKYK üyelerinin de olduğu çok sayıda isim istifayı gündemlerine aldı. MKYK üyelerinden bazıları ise bundan sonraki toplantılara katılmama kararı aldı.

Erbakan'ın partisinde ittifak depremi! Afyon İl Başkanı Gufran Çetinel de görevinden istifa etti

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın kız kardeşi Elif Erbakan.

Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre, Necmettin Erbakan’ın kızı ve YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın kız kardeşi Elif Erbakan’ın da karara tepkili olduğu iddia edildi. Binali Yıldırım’ın partilerini ziyareti sonrası “Neden cumhur ittifakına katılmamalıyız” başlıklı bir konuşma yaptığı da bilinen Elif Erbakan’ın parti içindeki bir kanatla aynı fikirde olduğu ve ittifakın kendilerine zarar vereceğini düşündüğü belirtildi. Partililerden edinilen bilgilere göre partideki bazı isimler Elif Erbakan’da haber bekliyor ve buna göre tavırlarını kamuoyuna ilan etmeye hazırlanıyor.

İlginizi Çekebilir

Belediye başkanından çalışanına taciz

Belediye başkanı 25 yaşındaki bayan çalışanına makam odasında cinsel tacizde bulundu iddiası. Mardin’de belediye bakanı …

Sınırsız Hosting