Ana Sayfa / Genel / Yerel seçimde kim kiminle ittifak yapacak
SEÇİM

Yerel seçimde kim kiminle ittifak yapacak

Türkiye 31 Mart’ta yerel seçime gidiyor siyasi partiler ittifak arayışında. MHP’nin AK Parti ile yerel seçimler için ittifak görüşmelerine başlaması diğer siyasi partileri de hareketlendirdi. CHP-HDP ve İYİ parti’ni nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Diğer küçük partilerin BBP ve SP gibi partilerinde büyük partilere eklemlenebileceği belirtiliyor. 

Yerel seçimde AK Parti ile MHP ittifak yaparak özelikle büyük şehir belediye başkanlıklarını almayı düşünüyor. MHP elindeki Adana, mersin, Manisa,  gibi illerin yanına Balıkesir gibi bazı illeri de katmak isterken AK Parti ise özellikle yeniden İstanbul ve Ankara ile birlikte İzmir’i de almak istiyor MHP’nin oylarıyla.

CHP-HDP-İYİ PARTİ İTTİFAKI OLUR MU?

CHP ise yerel seçimlere girmemeyi düyenen HDP oylarıyla büyükşehirleri ve özellikle Doğu ve Güneydoğu illerini almak istiyor. İYİ Parti ise kararsız. partinin milliyetçi kesimi büyük oranda tasfiye edildiği için İYİ Parti’nin de CHP ile bazı illerde ittifak yapabileceği konuşuluyor. Hatta bir iddiaya göre eğer ikna edilirse Meral Akşener’in cHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olması bile gündeme gelebilirmiş.

SEÇMEN YERELDE İTTİFAKA NASIL BAKACAK?

Yerel seçimlerde siyasi partiler ittifakı tartışırken seçmenin tercihi ise ne olacak büyük bir soru işareti. Bazı uzmanlar yaşanan ekonomik kiriz, yerelde gösterilecek adaylar gibi faktörlerin tüm siyasi partiler için bir risk taşıdığını belirtiyor. Özellikle AK Parti içinde MHP ile yerelde ittifaka sıcak bakmayan büyük bir kesimin olduğu belirtiliyor. Aynı şekilde HDP ile yakınlaşmanın sıkıntısını çeken CHP’nin de büyük bir seçmen kitlesini kaybetme tehlikesi bulunuyor.

Bakalım siyasi partilerin 31 Mart yerel seçimleri için stratejileri nasıl sonuçlanacak?

 

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Sınırsız Hosting