Ana Sayfa / Manşet / YKS TYT soru ve cevapları 2020

YKS TYT soru ve cevapları 2020

YKS sonuçları 28 Temmuz açıklanacak. TYT 2020 soru  ve cevapları aranıyor. YKS sona erdi sonuçları bekleniyor. YKS TYT tüm soru ve cevapları öğrencilerce bakılıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan ve 10.15’te başlayan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 13.00’da sona erdi. Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında 09.30’da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması da 15.00’e kadar sürecek.

YKS 28 Temmuz açıklanacak. TYT sona erdi TYT soru ve cevapları merak ediliyor. YKS’nin ilk oturumu olan TYT bugün saat 10.15’te başladı. Soruları yanıtlamak için 165 dakika süre kullanacak olan adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmadı.

T.C. kimlik kartını kaybeden adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulunduruldu.

TYT’de Türkçe testinde 40, tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5’er olmak üzere toplam 20, matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi.

YKS’nin ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise yarın saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. YKS sonuçları 28 Temmuz 2020’de açıklanacak.

ULAŞIM ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), YKS dolayısıyla toplu ulaşımın, öğrenci ve sınav görevlileri için ücretsiz olacağını bildirdi.

SINAV SIRASINDA MASKE ŞARTI YOK

Adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı. Adaylar sınav salonuna geçip sırasına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabildi.

Covid-19 hastası adaylar da yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alındı.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI

Bu arada YKS nedeniyle 81 ilde bugün 09.30 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çkma kısıtlaması uygulanıyor. Kısıtlama saatlerinde eczane, fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcı gibi iş yerleri açık olacak. Kurallara uymayanlara idari para cezası verilecek.

İlginizi Çekebilir

Kobani davası kararları

Kobani davası kim ne kadar ceza aldı. terör örgütü PKK yöneticilerine büyük ceza. Kobani davası …

Sınırsız Hosting