Ana Sayfa / Ekonomi / Yolcu otobüslerine araç takip sistemi geliyor

Yolcu otobüslerine araç takip sistemi geliyor

Türkiye’de şehirlerarası yolcu otobüslerine 1 Ocak’tan itibaren araç takip sistemi zorunlu oluyor. Hangi otobüs nerede 2 dakikada bir bakanlığa bilgi verecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlemesiyle 1 Ocak’tan itibaren şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere araç takip cihazı takılması zorunlu hale geliyor. Taşıtların konum bilgileri 2 dakikada bir bakanlığın U-ETDS sistemine aktarılacak. Kurallara uymayan firmalara ise ceza geliyor.

Yolcu otobüslerine araç takip sistemi takılıyor. şehirlerarası otobüslerin konumları 2’dakikada bir bakanlığa bildirilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirlerarası otobüslerde yeni döneme geçildiğini duyurmuştu.

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla ilgili, “Kazalarla gündeme gelen ve şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takacak ve bu bilgileri anlık olarak bakanlığımıza bağlı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğümüzle paylaşacak” ifadelerini kullandı. Uygulama 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım da uygulamada oranın yüzde 30’lara ulaştığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

Lila Kağıt kime ait, sahibi

Lila Kağıt kime ait, ne zaman kuruldu hangi markaların sahibi. Lila Kağıt ne üretiyor ürünleri, …

Sınırsız Hosting