Ana Sayfa / Genel / YPG’ye ABD’den zırhlı araç

YPG’ye ABD’den zırhlı araç

Terör örgütü YPG’ye zırhlı araç ve ağır silahlar verildi ABD tarafından. Trump, Kürt koridoru için Suriye’deki terör örgütlerine silah ve zırhlı araç takviyesine başladı. YPG’ye verilen zırhlı araçların PKK tarafından da Türk askerine karşı kullanılacağı belirtiliyor. Suriye Demokratik Güçleri SGD, ABD Başkanı Trump’ın göreve başlamasından bu yana kendilerine desteğini arttığını iddia etti. PYD’nin omurgasını oluşturduğu SGD, ABD yönetiminin ilk kez kendilerine zırhlı araç sağladığını da ileri sürdü.Suriye Demokratik Güçleri sözcüsü Talal Silo, zırhlı araç ve personel taşıyıcılarının 4-5 gün önce bölgeye ulaştığını belirtti.

ABD, YPG’ye zırhlı araçlar verdi. Suriye’de Kürt koridoru için Amerika harekete geçti ve Trump, Kürt terör örgütlerine ağır silah yardımı yapmaya başladı.Talal Silo kendilerine verilen zırhlı araç sayının az olduğunu ancak ABD’nin, Suriye Demokratik Güçleri’ne desteğinin artacağına dair kanıt teşkil ettiğini söyledi. Sözcü Silo daha önce hafif silah ve mühimmat desteği aldıklarını ancak ilk kez bu tür bir yardım yapıldığını ifade etti.Talal Silo Rakka operasyonunda son durumu da anlattı.
Bir sonraki aşama olarak DAEŞ’in kalesi konumundaki kenti tamamen kuşatacaklarını söyleyen Suriye Demokratik Güçleri sözcüsü Talal Silo ayrıca DAEŞ’e karşı birkaç gün içerisinde yeni bir operasyon başlatmak için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.
Öte yandan ABD’nin eski başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Antony Blinken, New York Times için kaleme aldığı makalede ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’a, Rakka’nın terör örgütü DEAŞ’ın elinden kurtarılması için Suriyeli Kürtleri silahlandırmasını tavsiye etti. Ancak Blinken, silahların PKK’nın eline geçmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Blinken, “SDG’ye verdiğimiz her destek sadece Rakka operasyonuyla kısıtlanmalı. Amerikan özel kuvvetleri, SDG’nin kendisine sağlanan kaynakları sadece Rakka için kullandığından emin olmalı. Bu silahlar Türkiye’ye karşı kullanılmamalı” ifadesini kullandı.

Blinken, “Trump, Türkiye’nin PKK ile mücadelesine ABD’nin desteğini iki katına çıkarmalı. Irak’taki Kandil dağlarında saklanan örgüt liderlerinin bulunmasına yardım etmeli” diye ekledi.

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting